Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij Betaalme.nu en zeggen daarmee toe de rekeningen van MKB-leveranciers binnen 30 dagen te betalen. Vandaag werd bekend dat Rabobank, PGGM, Schiphol Group en Havenbedrijf Amsterdam toetreden tot het initiatief.

Handschoen

MKB-Nederland juicht toe dat het bedrijfsleven zelf de handschoen oppakt en rekeningen snel betaalt. Het bewustzijn bij grote bedrijven dat zij rekeningen van mkb-leveranciers binnen 30 dagen moeten betalen groeit. Eerder sloten Heineken Nederland, Randstad, Jumbo, FrieslandCampina, KPN, NS en TomTom zich al bij het initiatief aan. Tienduizenden mkb’ers zullen nu profiteren van de stap die deze grote bedrijven nu zetten.

Cruciaal

MKB-Nederland maakt zich hard voor korte betaaltermijnen bij de overheid en tussen bedrijven onderling. Het MKB is sterk afhankelijk van liquiditeit om te kunnen ondernemen. Veel bedrijven hebben een tekort aan liquide middelen, waardoor ze kwetsbaar zijn en belemmerd worden in hun groei. Dit komt voor een belangrijk deel omdat ze moeten wachten tot hun facturen zijn betaald. Snelle betaling is dus cruciaal. Al eerder opende de ondernemersorganisatie daarom een meldpunt late betalingen grote ondernemingen.

Het doel van Betaalme.nu is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de 1000 grootste Nederlandse ondernemingen meedoet en dat op die manier circa € 2,5 miljard uit openstaande facturen wordt vrijgemaakt voor het mkb. MKB-Nederland roept alle grote bedrijven op zich aan te sluiten bij dit initiatief.

Kijk voor meer informatie op www.betaalme.nu

betaalmenu-logo

Bron: mkb.nl