Anita van den Ende is de nieuwe voorzitter van Wijzer in geldzaken. Binnen dit platform bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen.

Mr. drs. A.J.I. (Anita) van den Ende vervult deze rol als onderdeel van haar functie van directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën. Van den Ende vervangt hiermee Gita Salden, die na 6 jaar afscheid neemt. Hare Majesteit Koningin Máxima is sinds 2010 erevoorzitter van het platform.

‘Voorzitterschap start in veelbelovende periode’

Anita van den Ende: ” Mijn voorganger Gita Salden heeft aan het roer gestaan bij het uitbouwen van het platform dat door gezamenlijke inspanningen al prachtige resultaten heeft geboekt bij het verbeteren van financieel gedrag van mensen. Ik kijk er naar uit dit werk samen met onze partners en onze erevoorzitter Koningin Máxima voort te zetten. Mijn voorzitterschap start in een veelbelovende periode. Komend voorjaar vinden weer twee grote evenementen van het platform plaats; de Week van het geld van 12 t/m 16 maart en het 10-jarig jubileum van het platform in juni 2018. Ook zijn we druk bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ZZP’ers, financiële planning, pensioen en leren omgaan met geld in het voortgezet onderwijs.

Nederland gidsland voor kiesgroeplanden

De Nederlandse aanpak van financiële educatie – waarbij overheid, financiële sector en maatschappelijke organisaties samenwerken in een platform met een gezamenlijke aanpak en een gezamenlijk merk – wordt ook internationaal als voorbeeld gezien. Van den Ende: “De komende vijf jaar zal Nederland bijvoorbeeld in samenwerking met de OESO diverse kiesgroeplanden gaan ondersteunen bij het opzetten van een programma voor financiële educatie.”

Bron: Wijzer in geldzaken