Graydon en Aanenuitbesteden.nl lanceren een koppeling tussen de bedrijfsinformatie van Graydon en de onderaannemers website.

Hiermee spelen de twee bedrijven in op de behoefte aan betrouwbare kredietinformatie in de bouwbranche vanwege de flinke toename in het aantal faillissementen.

Bouwbedrijven tonen financiële gezondheid
Op Aanenuitbesteden.nl krijgen bedrijven de mogelijkheid het financiële vertrouwen van hoofdaannemers te winnen door hun financiële gezondheid openbaar te maken. Door het beschikbaar stellen van hoogwaardige krediet- en zakelijke informatie over alle Nederlandse bedrijven maakt OpenCompanies van Graydon het mogelijk met meer vertrouwen zaken te doen. Kijk op www.opencompanies.nl/aanenuitbesteden voor meer informatie.

Verslechterde situatie bouwbranche
De behoefte aan het openbaar maken van de financiële gezondheid van bouwbedrijven  is ontstaan vanuit de verslechterde situatie in de bouw. 1.014 bouwbedrijven gingen het eerste halfjaar van 2012 failliet. Dit is een stijging van 55% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2011. Ook de gemiddelde kredietwaardigheid van bouwbedrijven is verslechterd. 9,2% van alle Nederlandse bedrijven kent momenteel een hoog tot zeer hoog risico op wanbetaling.

Openheid geven is een must
Saskia van Boom, woordvoerder van Graydon, geeft aan dat de slechte situatie in de bouw de noodzaak benadrukt voor bedrijven om zich te onderscheiden als solide en betrouwbare aannemer. ‘De financiële gezondheid is het startpunt voor de hoofdaannemer om onderaannemers te selecteren. Openheid geven over je financiële gezondheid is een must om goede klussen aan te nemen.’

Bron: www.creditexpo.nl