Vandaag bestaat Faircasso vijf jaar en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We blikken terug op vijf jaren waarin we ambities en dromen hebben gerealiseerd, waar we het goede voorbeeld mochten geven en het Sociaal Incasseren zagen groeien in Nederland.

Het eerste incassobureau zonder winstoogmerk

In 2014 begon Stichting Faircasso als eerste incassobureau zonder winstoogmerk met ‘maatschappelijk verantwoord incasseren’. Deze term veranderde al snel in ‘sociaal incasseren’, een begrip wat tot onze vreugde nog steeds en steeds vaker wordt gebruikt. Waar Jeroen en Jaime samen zijn gestart staat nu een team van 15 man sterk te bouwen aan onze missie: mensen overeind helpen. In vijf jaar hebben we samen meer dan 500 mensen geholpen met hun schulden. Van 100 zaken in het begin, behandelen we in 2019 meer dan 20.000 zaken, waarbij we meer dan 6.000 huisbezoeken doen. Klanten (debiteuren) beoordelen ons gemiddeld met een 8! En dan hebben we nog niet berekend hoeveel schulden we hebben voorkomen door het Sociaal Incasseren…

Heel Nederland naar Sociaal Incasseren

We zijn trots op en dankbaar met wat we hebben bereikt, maar we zijn er nog niet. Er zijn nog veel bedrijven en organisaties die nog niet (volledig) sociaal incasseren. De komende vijf jaar gaan we vol goede moed verder met onze missie: de hele incassomarkt veranderen naar een sociaal verantwoord niveau!

Bron: Faircasso