Incassopartner AGIN Timmermans heeft het keurmerk voor Sociaal Verantwoord Incasseren ontvangen. De gerechtsdeurwaarder rondde de audit daarvoor onlangs succesvol af. Het is daarmee de eerste gerechtsdeurwaarder in Rotterdam die zich met succes heeft laten toetsen op zijn sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook de vestigingen in Tilburg en Bergen op Zoom ontvingen het certificaat als eerste in hun regio.

Rob Uytdewilligen, gerechtsdeurwaarder en commercieel directeur bij AGIN Timmermans, is er trots op dat zijn organisatie met het certificaat kan aantonen dat het oog heeft voor de belangen van schuldenaars. “De verhalen over partijen in de markt die schulden alleen maar erger maken, zijn ons een doorn in het oog. Niet alleen werkt die aanpak destructief voor schuldenaars, het is ook voor opdrachtgevers niet de meest effectieve methode.”

Zijn organisatie doet er alles aan om persoonlijk met schuldenaars in contact te komen. Inzicht in iemands financiële en maatschappelijke situatie verkleint de kans op onnodige kosten door stapeling van schulden. Het uiteindelijke doel is tot een betalingsafspraak te komen die voor alle partijen het best werkt. AGIN Timmermans streeft daarbij naar financiële zelfredzaamheid van de persoon die moet betalen. Indien nodig is ondersteuning van budgetcoaches mogelijk. AGIN Timmermans probeert bovendien voortdurend te vernieuwen en volgt innovaties binnen het deurwaardersvakgebied op de voet.

“Organisaties met het SVI-keurmerk zijn zich bewust van hun sociale en maatschappelijke impact, handelen hiernaar en dragen het betreffende beleid duidelijk uit. Kortom, ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen,” zegt Petra Hesseling, oprichter van het SVI-keurmerk.

Bron: Sterkwerk.nl