Op 14 november vond alweer de 6landelijke bijeenkomst Vroegsignalering plaats. Dit keer in het schitterende Muntgebouw in Utrecht. Ruim 150 belangstellenden luisterden naar interessante verhalen en nieuwe ontwikkelingen.

Voor iedereen zijn de sheets van de presentaties beschikbaar. Dagvoorzitter Karin Molenaar (gemeente Rotterdam) nam ons mee in de actualiteiten over het onderwerp. Daarna vertelde Martin Neef (Vattenval) over de businesscase van vroegsignalering binnen hun organisatie. Pieter Roos (SZW) vertelde over de geplande wijzigingen van de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. En Jacomijn Kuiper (Bureau EV) en Marielle Fleuren (Asessor) vertelden de zaal over het te ontwikkelen monitoringsinstrument. Er was veel interactie met de zaal, zowel tijdens het plenaire gedeelte als tijdens de verschillende workshops.

Presentaties eerste kennis/ervaring uitwisselingsronde: 

Presentaties van de tweede kennis/ervaring uitwisselingsronde:

Tijdens de landelijke bijeenkomst werd de oproep al gedaan. Welke gemeenten willen komend jaar meedoen met de monitoring. Inmiddels hebben al 41 gemeenten zich gemeld. Het streven is 50 gemeenten, en ook meer dan 50 gemeenten zijn welkom. Dus heb je interesse, meld je dan aan via projectbureau@vroegsignaleringshv.nl.

Bron: Vroegsignalering SHV