Snellere hulp bij huurachterstanden is mogelijk met het modelconvenant voor woningcorporaties. Samen met 13 Aedes-leden stelden Aedes en de branchevereniging voor financiële hulpverlening NVVK een modelconvenant in 2021 op. Dit convenant verdient landelijke dekking.

Delen van kennis

De NVVK heeft daarom voor haar leden een voorbeeldbrief gemaakt, waarmee ze corporaties in haar werkgebied kunnen uitnodigen voor een gesprek. In de brief komen senior beleidsadviseur Ellen Hennekens (NVVK) en manager Incasso Jos Versteeg van Woonstad Rotterdam aan het woord. Dit zeggen ze over het NVVK/Aedes-convenant:

‘Met het modelconvenant in de hand verkorten we de doorlooptijd in het schuldenproces. Het vergroot de duidelijkheid en snelheid van werken en dat komt iedereen ten goede: huurders met schulden, schuldeisers en de hulpverlening. Kortom: winst voor iedereen.’ Ellen Hennekens, Senior beleidsadviseur NVVK

‘Het convenant brengt de broodnodige rust in de tent. Vooral duidelijke afspraken over de doorlooptijden van schulden waren welkom.’ Jos Versteeg, Manager incasso Woonstad Rotterdam

Maatwerk voor Aedes-leden

Het modelconvenant is helemaal toegesneden op woningcorporaties en het feit dat ze vrijwel allemaal lokaal en soms regionaal opereren. Goede lokale samenwerkingsafspraken kunnen blijven bestaan en het blijft mogelijk om aanvullende afspraken te maken.

Onderteken van het modelconvenant

Aedes, de betrokken corporaties en de NVVK roepen woningcorporaties op het modelconvenant te tekenen.

Download hieronder het convenant en de toelichting

Bron: Aedes