Credit Expo 2023

Hét jaarlijkse evenement voor de Nederlandse Credit Management sector op dinsdag 7 november in congrescentrum 1931 ’s-Hertogenbosch.

Registreren Programma Exposantenlijst Plattegrond Route

Thema: Duurzaamheid

Tijdens Credit Expo 2023, hét jaarlijkse kennis- en netwerkevent voor de Nederlandse Credit Management Community, is “duurzaamheid” het centrale thema. Duurzaamheid staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda mede vanwege de verplichte duurzaamheidsrapportage (CSRD) die vanaf het boekjaar 2024 geldt voor grote bedrijven. Op lange termijn is duurzaamheid een harde voorwaarde om de continuïteit te kunnen waarborgen.

De door de VN in 2015 opgestelde Sustainable Development Goals (SDGs) vormen de brede basis om invulling te geven aan het begrip duurzaamheid. Binnen de SDG doelstellingen valt het zogenaamde ESG-framework (Environment, Social, Governance), dat specifieker is inzake over hoe en over welke SDG doelstellingen gerapporteerd dient te worden. Voor bedrijven zijn met name de EU-wetgeving en richtlijnen ten aanzien van duurzaamheidsrapportage (CSRD) van belang, die vanaf boekjaar 2024 verplicht wordt. In eerste instantie voor grote ondernemingen en later ook voor het MKB.

De vraag is wat deze ontwikkelingen betekenen voor de werkzaamheden van Credit Managers. Te denken valt aan beleid ter voorkoming van overkreditering, sociaal verantwoord incasseren en de invloed ESG op de creditrating van de organisatie.  Tijdens Credit Expo 2023 gaan we op zoek naar kenmerken en praktijkvoorbeelden van duurzame organisaties en hoe als je Credit Manager een bijdrage kunt leveren om duurzaamheid en in het bijzonder ESG-criteria in het bedrijfsmodel te implementeren en/of te verbeteren.

Ontmoet vakgenoten

Credit Expo is Nederlands grootste business event voor de Credit Management sector. Ontmoet honderden vakgenoten. Deel kennis en ervaringen. Laat u bijpraten over de laatste marktontwikkelingen.

Innovatieve producten en diensten

Op Credit Expo presenteren ruim 40 toonaangevende credit management bedrijven innovatieve producten en diensten op het gebied van credit risk, billing, dispuut en collection management.

Uitgebreid programma

Bent u op zoek naar praktische kennis en informatie? In een uitgebreid vakinhoudelijk programma belichten diverse topsprekers alle facetten van het veelzijdige vakgebied Credit Management.

Credit Expo vindt plaats in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch, één van de meest unieke locaties van Nederland. Het is een half uur rijden vanuit Utrecht, en minder dan een uur vanuit Amsterdam.

Bekijk de routebeschrijving