Anachron en OB10, het wereldwijde netwerk voor e-Facturatie, hebben als eerste organisaties het Model Interoperability Agreement (MIA) gebruikt als basis voor een Interoperabiliteit-overeenkomst binnen de Benelux regio.

Het MIA is recent gelanceerd door de Europese E-Invoicing Service Providers Associatie (EESPA). Als reactie op de waarde van het model voor Interoperabiliteit, zegt Gary Benson, VP Corporate Development van OB10: “Door de neutrale en uitgebreide structuur van het model, is het veel sneller en gemakkelijker geworden om onderling contracten te sluiten. Met name de ondersteuning van meerdere legale principes is erg belangrijk, aangezien deze van kritisch belang zijn voor het verwerken van fiscaal en legaal conforme facturen voor onze klanten.”

Frank Hoekstra, CEO van Anachron, voegt toe: “Het Model Interoperability Agreement draagt sterk bij aan de algemene acceptatie van cross-border elektronische facturatie door de gebruikers, ofwel onze klanten. Het beschikbaar stellen van meerdere distributiekanalen en het verbeteren van documentuitwisseling zijn belangrijke kernpunten in de ontwikkeling van de internationale markt van e-Facturatie. Door de gestandaardiseerde contracten kunnen deze eindelijk worden gerealiseerd.”

De overeenkomst tussen OB10 en Anachron maakt het mogelijk om facturen tussen beide netwerken uit te wisselen.

Over OB10

OB10 (www.OB10.com), het wereldwijde netwerk voor e-Factureren, versimpelt en stroomlijnt complexe facturatieprocessen om snellere betalingen te realiseren. Opererend in Europa, Amerika en Azie, is OB10 in staat de kosten van facturatie te verlagen met 60% en kan het een ROI van minder dan een jaar bieden. Het OB10-netwerk koppelt grote organisaties aan hun duizenden leveranciers over de hele wereld. Gebruikers van het netwerk zijn onder andere Aviva, Cargill, Deutsche Lufthansa, Nomura, Eli Lilly & Company, General Motors, GlaxoSmithKline, IBM, Kellog’s, Motorola, Tesco, US Federal Government en Whirlpool.

Over Anachron

Anachron (www.anachron.com) is de leidende e-Invoicing Service Supplier in Europa en ontwikkelt complete e-facturatieoplossingen voor internationale corporates en het midden- kleinbedrijf. Onze SaaS-oplossingen zijn opgebouwd uit uitgebreide functionaliteiten die zorgen voor geoptimaliseerde bedrijfsprocessen, lagere kosten, snellere betalingen en verbeterde klantrelaties.

Bron: www.creditexpo.nl