Recent onderzoek toont aan dat 54% van de bedrijven eind 2012 aan e-factureren doet.

Dat loopt op naar 65% medio 2013. De resultaten uit het onderzoek worden op dinsdag 24 april 2012 tijdens het 5e Factuurcongres gepresenteerd: met ruim 450 aanwezigen het grootste event in zijn soort in de Benelux. Eindgebruikers hebben gratis toegang.

Wat kunt u als bezoeker van het Factuurcongres op 24 april verwachten?

Plenair programma 11:00 – 13:00

Allereerst zijn er de negen inspirerende keynote speeches van het plenaire programma. Zo voorspelt Neerlands bekendste trendwatcher Adjiedj Bakas de terugkeer van papier. Marco Pastors gaat in op de stand van zaken rondom het postkantoor voor de Nederlandse e-overheid: Digipoort.

Andere plenaire presentaties gaan over FiNBOX  (de financiële inbox binnen internet-bankieren voor al je facturen), de levenscyclus van een e-factuur  (e-factureren als onderdeel van je bedrijfsproces) , de hype/realiteit van e-facturatie, Connecting the Dots (hoe de juiste keuzes bij e-factureren juist in deze tijd direct winst oplevert).  Het dagvoor-zitterschap wordt gevoerd onder de bezielende leiding van Rutger Mollee van de Goeroes Zonder Grenzen in zijn alias van Aernout van Speyk, Chair European Institute for Public Policy and Research.

Raad en daad tijdens de 15 handige praktijkpresentaties 13:30 – 17:15

Bezoekers die van plan zijn om met e-factureren of factuurautomatisering aan de slag te gaan, profiteren van de ervaringen, tips en trucs die in de diverse praktijkpresentaties naar voren komen.

B2C E-factureren

Op het vlak van B2C e-factureren vertelt waterleidingbedrijf Business Stream hoe zij vloeiend e-factureren richting 96.000 klant hebben uitgerold. Buckaroo vertelt hoe hun klanten sneller betaald krijgen met betaalbuttons in e-facturen.  Onder de titel “Energizing E-invoicing” vertelt E.ON hoe ze samen met PostNL een constructie bedacht waarbij klanten mogen kiezen hoe ze betalen: via papieren of digitale acceptgiro.

B2B en B2G E-factureren

Sanoma Uitgevers vertelt hoe e-facturatie met hun klanten en leveranciers via Certipost de afgelopen drie jaar hen is bevallen. Logius en hun klanten vertellen daarna wat hun ervaringen zijn bij e-factureren via Digipoort. Daarna komt in ‘E-invoicing in de praktijk’
aan de orde hoe: Essent, Roto en Sundio aan de slag zijn gegaan met B2B e-factureren.

Andere B2B praktijkpresentaties zijn: ‘Documents over IP – facturen uitwisselen was nog niet eerder zo gemakkelijk’, ‘E-factureren the Battle: KPN versus BUVA’ en ‘E-factureren via SWIFT –  gemakkelijk overstappen via het bancaire netwerk’

Geautomatiseerd facturen verwerken

Bezoekers die specifiek op zoek zijn naar digitale factuurverwerking, kunnen terecht bij de presentaties van Strukton over de voorwaarden voor een succesvolle implementatie.
Maar ook bij de presentatie van Tata Steel: ‘IJzersterke factuurverwerking’.

Borrel en voortuitblik

Na de praktijkpresentaties is het tijd voor de borrel en een vooruitblik op de ontwikkeling van e-factureren in Nederland en Europa. Allereerst worden de resultaten van het  4-corner model voor e-factureren gepresenteerd (Kunnen service providers komen tot een afsprakenstelsel?). Daarna is het tijd voor de resultaten uit de 5e Factuurmonitor.

25 dienstverleners op de informatiemarkt

Bezoekers die gedurende de dag willen kennismaken met dienstverleners, kunnen op de informatiemarkt kennis maken met de volgende 25 toonaangevende dienstverleners:

AcceptEmail, Accounting Plaza, AddComm, Anachron, Basware, BCT Partners For Value, Bluem, Bottomline Technologies, Buckaroo, Certipost, Dimensys, Docspro, Document Exchange, Dutch Payment Group, ECP, Edicom Group, ING Invoice Service, ISProjects, Kofax Netherlands, Logius, Mailwriter, PostNL, Quadira, Ricoh, Selfbilling.com, Simac Document Solutions, Tieto, Tradeshift

Tot slot

Naast gratis parkeren, toegang, lunch en borrel, ontvangen bezoekers van het Factuurcongres ontvangen het Factuurcongres Magazine (met programma, plattegrond en leveranciersprofielen) de Factuurmonitor 2012 ter waarde van € 500,- en de Digitale Beurstas van het Factuurcongres. Tot slot wint 1 van de bezoekers een iPad3.

Klik hier voor een volledig overzicht van het programma

 

Bron: Platform ELFA