De huur betalen is voor huurders van Woningcorporatie Elkien veel eenvoudiger geworden. Geen gedoe meer met gegevens overtikken van papier naar je beeldscherm, maar gewoon direct en supersnel betalen. Huurders die tot voor kort nog acceptgiro’s ontvingen, zijn onlangs actief benaderd om over te stappen naar automatische incasso of AcceptEmail.

Volgens Rick Teunissen van X-PACT, die de overstapcampagne voor Elkien heeft uitgevoerd, loopt de woningcorporatie hiermee nu voorop in de sector. “Veel corporaties streven naar automatische incasso voor zoveel mogelijk huurders, maar er zijn vaak nog duizenden zittende huurders die maandelijks een acceptgiro ontvangen. Zo af en toe wordt dan wel een actie gedaan om huurders over te laten stappen naar automatische incasso, maar het resultaat van dergelijke acties is vaak beperkt. Elkien heeft nu, met het oog op het verdwijnen van de acceptgiro, in vier weken tijd maar liefst twee-en-een-half duizend huurders overgezet. X-PACT heeft hierbij eigenlijk alles geregeld, dus Elkien had er zelf nauwelijks omkijken naar.”

Overstapservice

Het einde van de acceptgiro betekent voor huurders van Elkien dat ze voortaan de huur kunnen betalen via automatische incasso of via de digitale acceptgiro: AcceptEmail. Alle huurders zijn benaderd via meerdere kanalen: per brief, interactieve sms en/of e-mail. Snelle beslissers werden beloond met een leuk cadeau, een Nationale Tijdschriftenbon van 15 euro. Huurders die niet direct reageerden ontvingen een vriendelijke reminder en werden daarna persoonlijk gebeld. X-PACT heeft alle reacties direct verwerkt in het ICT systeem van Elkien, zodat Elkien er zelf nauwelijks omkijken naar heeft gehad.

Bron: www.creditexpo.nl