In februari gingen er in Nederland 493 bedrijven failliet. Dat is een stijging van 81 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder, toen er 272 bedrijven op de fles gingen. Dit blijkt uit onderzoek van leverancier van bedrijfsinformatie Dun & Bradstreet.

De uitzendbranche heeft het in februari het zwaarst te verduren gehad. Ten opzichte van januari nam het aantal faillissementen in deze branche zelfs met 70 procent toe. Vergeleken met februari 2008 was de toename 233 procent. Ook de makelaardij werd met een 68 procent toename zwaar getroffen.

Sabine Besselink, marketingmanager Risk Solutions bij Dun & Bradstreet: ‘De signalen van het dalende consumentenvertrouwen zijn duidelijk terug te zien in de stijgende faillissementcijfers. Hoewel het straatbeeld op een reguliere koopavond misschien een ander beeld geeft, steeg het aantal faillissementen in de retailbranche afgelopen maand enorm.

Na de transportsector, makelaars en uitzendbranche lijken nu ook de retailers last te krijgen van het kerende tij in de economie.’

Bron: www.creditexpo.nl