ABIT, EuroSystems en Cwize hebben zich vandaag omgevormd tot Collenda. Met het nieuwe merk zet het bedrijf zijn internationale expansie voort, herpositioneert het zich voor de toekomst en brengt de verschillende merken onder één naam samen.

Met de rebranding legt Collenda de basis om via een gerichte groeistrategie haar toonaangevende positie als Europese leverancier van creditmanagement- en incassosoftware verder uit te bouwen.

Collenda is ontstaan door de combinatie van de Duitse organisatie ABIT GmbH met de Nederlandse bedrijven EuroSystems Automatisering B.V. en Cwize B.V.. Samen hebben ze meer dan 30 jaar ervaring en hebben ze sterke posities opgebouwd in de Europese creditmanagement en collections software markt.

In het kader van haar groeistrategie heeft Collenda haar productportfolio verbreed en aangepast aan de toenemende internationale behoeften – waaronder het aanbieden van cloud- en beheersdiensten, die in snel tempo aan belang winnen in collections- en debiteurenbeheer. In de toekomst zal Collenda zich richten op digitalisering, kunstmatige intelligentie en portals.

Christian U. Haas, CEO van Collenda: “We zitten midden in de ontwikkelingen die het volledige krediet- en debiteurenbeheer transformeren. De bedrijven die als eerste geavanceerde technologieën ontwikkelen en lanceren, krijgen een unieke kans om een leidende marktpositie in te nemen, vooral in de context van kunstmatige intelligentie. Onze sterke fundamenten in Duitsland en Nederland geven ons een perfect uitgangspunt en we werken nu aan wereldwijde organische en niet-organische groei.”

De nieuwe website van het bedrijf is te vinden op www.collenda.com

Over Collenda

Collenda is de toonaangevende aanbieder van software oplossingen voor collections, krediet- en debiteurenbeheer in Europa. Het bedrijf, met vestigingen in Duitsland en Nederland, bedient al meer dan 30 jaar bedrijven in de financiële- en industriële sector.

Bron: Credit Expo / Collenda