ABN Amro werkt voorzichtig aan het optuigen van zijn zakenbank. De bank heeft geen plannen meer om mee te doen met de grote zakenbanken van deze wereld, maar wil af van het profiel dat het alleen voor het midden- en kleinbedrijf zou werken. ,,Dat is veel te bescheiden'', zei een woordvoerder van ABN Amro vrijdag.

Om de ambities in goede banen te leiden, is al een topbankier van Royal Bank of Scotland (RBS) aangetrokken. Het gaat om Rutger van Nouhuys, die onder bestuurder Joop Wijn zal opereren. Oud-minister Wijn (CDA) is bij ABN Amro verantwoordelijk voor de zakelijke relaties.

De zakenbank van ABN Amro zal niet meer worden zoals die vroeger was, aldus de zegsman van ABN Amro. ,,De top-vijfhonderd van grootste bedrijven sluiten we uit om zaken mee te doen. Dus niet de Shells of Unilevers. Maar we hebben wel interesse in andere Nederlandse bedrijven die internationaal actief zijn.''

ABN Amro had voor zijn opsplitsing door RBS, Santander en Fortis de ambitie om bij de top van het zakenbankieren te behoren. Daarna zijn de grote klanten vooral bij RBS terechtgekomen.

Bron: ANP