AcceptEmail en PostNL Billing & Document Solutions zijn een strategisch partnership aangegaan.

De samenwerking markeert een nieuwe fase in de marktontwikkeling van e-facturatie en betalen. De digitale facturatie- en betaaldienst van het Amsterdamse bedrijf
zal door PostNL worden ingezet bij bestaande en nieuwe klanten.

Adoptie groeit

Digitaal factureren en betalen wint snel terrein in Nederland en daarbuiten. Deze trend wordt aangewakkerd door het economisch tij, waarin enerzijds kostenbesparingen en anderzijds service en klantbehoud van levensbelang zijn voor bedrijven en verenigingen. Maar ook binnen de overheid groeit de bewustwording van de voordelen van e-facturatie en betalen. Dit mede vanwege het verdwijnen van de papieren acceptgiro in het kader van harmonisatie van het Europees betalingsverkeer (SEPA).

Bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst liet Kees van den Heuvel, Managing Director bij PostNL BDS, weten dat een volwassen markt vraagt om gespecialiseerde partners. ” De keuze voor AcceptEmail is logisch. AcceptEmail is een toonaangevende speler in de wereld van elektronisch factureren en betalen, met een rijke en uitgebreide functionaliteit. Je merkt dat zij veel ervaring hebben met het implementeren van grote en kleine klanten en snappen wat er komt kijken bij deze materie. Onze eigen oplossing iAccept zal geleidelijk worden uitgefaseerd.”

One-stop-shop

Peter Kwakernaak, CEO van AcceptEmail, geeft aan: “Wij passen uitstekend in de digitale kanaalstrategie van PostNL. De samenwerking is een mooie erkenning van een toonaangevend bedrijf voor AcceptEmail als standaard. We willen naast de marktstandaard zijn voor factureren en betalen via e-mail en mobiel, ook de norm zijn op het gebied van veiligheid, professioneel e-mailen en gebruikersgemak. De samenwerking met PostNL geeft ons de mogelijkheid om voor onze klanten een volledig geautomatiseerd invoice-2-cash proces in te richten. Wanneer de AcceptEmail niet aankomt of wordt betaald, kunnen we automatisch overschakelen naar AcceptSMS als extra in te zetten kanaal, of alsnog een papieren rekening via de post verzenden met de dienst van PostNL. Als rekeningen vervallen kunnen we direct herinneringen uitsturen zonder dat de leverancier daar iets voor hoeft te doen. Deze one-stop-shop-ontzorg-benadering spreekt met name grote bedrijven erg aan merken wij. De samenwerking met de mensen van PostNL is vanaf het begin uitermate prettig verlopen en er is een goede basis van vertrouwen en complementariteit.”

Ketenregie

Kees van den Heuvel licht de samenwerking nader toe: “PostNL is op het gebied van digitalisering van documentstromen zeer actief. Wij zien onszelf als de ketenregisseur; op basis van wensen van onze klanten kunnen wij hun outputstroom volautomatisch leiden en verwerken via de gewenste communicatiekanalen. Het traditionele papier wordt hierbij steeds vaker vervangen door digitale varianten via de kanalen internet, e-mail of mobiel.
Ter vervanging van de papieren stroom rekeningen en acceptgiro’s zijn wij heel enthousiast over de samenwerking met AcceptEmail. Naast het presenteren van de rekening biedt AcceptEmail de ontvanger direct de mogelijkheid om tot betaling over te gaan middels iDEAL, PayPal of credit cards. Deze directe betaalfunctionaliteit in de e-mail resulteert in snellere betalers, lagere collectiekosten en tevreden klanten. Tesamen met het 100% actuele inzicht dat verzenders en ontvangers beiden hebben van de status van een rekening, maakt dit van AcceptEmail een hele complete, betrouwbare en professionele dienst. PostNL wil AcceptEmail inzetten om onze dienstverlening verder te professionaliseren en onze positie als Billing Service Provider te versterken.”

Multichannel

Beiden partijen zijn een warm voorstander van een multichannel-benadering waar het gaat om rekeningen ontvangen en betalen. De klant krijgt van zijn leverancier hierbij de keuze waar, wanneer en hoe hij zijn rekening het liefst wil ontvangen en betalen. PostNL en AcceptEmail kunnen dat perfect faciliteren.

Internationaal

De samenwerking strekt zich behalve Nederland ook uit tot België en in de toekomst mogelijk andere Europese landen waar partijen actief zijn. Verder behelst de samenwerking ook de inzet van AcceptEmail bij de credit management en incasso-activiteiten van PostNL.

 

Bron: www.creditexpo.nl