Samen met diverse toonaangevende bedrijven, waaronder Unilever en Prorail, heeft AcceptEmail de wereldwijde principes van het World Economic Forum ondertekend. De principes hebben als doel de digitale weerbaarheid van zowel de eigen organisatie als die van anderen te verhogen.

Deloitte en het World Economic Forum zijn samen een initiatief begonnen om “Cyber Resilience” te verbeteren. Dit is een wereldwijd, multi-sector en multi-stakeholder initiatief en heeft inmiddels de ondersteuning van meer dan 50 CEOs. Geerten Oelering, COO van AcceptEmail heeft persoonlijk de Cyber Principles ondertekend, een eenvoudige maar krachtige set vrijwillige principes. Met de ondertekening maakt AcceptEmail deel uit van het Cyber Resilience initiatief.

Het initiatief streeft ernaar cyber risk op de agenda van CEOs te krijgen, om zowel individuele organisaties als de maatschappij beter te beschermen tegen cyber dreigingen.  Met de Cyber Resilience Principles moet een wereldwijd netwerk ontstaan van organisaties die op bestuursniveau maatregelen treffen om te borgen dat de door hun gebruikte informatietechnologie veilig is. Met de ondertekening geven partijen aan dat cyberrisico’s op de agenda staan en er een risk management programma is of wordt ontwikkeld.

Tevens laten deze partijen zien dat ze de bescherming van digitale middelen serieus nemen, maar ook dat ze een bijdrage willen leveren aan de beveiliging bij andere organisaties. De ondertekening past mede in de toenemende aandacht in Nederland voor het onderwerp cybersecurity.

De principes zijn ontwikkeld onder de vlag van het World Economic Forum. De ondertekening was onderdeel van het Deloitte RiskLAB evenement en vond plaats op 17 januari jl. tijdens een formele ‘signing ceremony’ georganiseerd in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Bron: www.creditexpo.nl