AcceptEmail heeft een plek bemachtigd in The FinTech50 voor 2014, een top-50 van de meest kansrijke en veelbelovende bedrijven in Europa op het gebied van technologie voor de financiële sector.

Op de lijst staan zowel nieuwkomers als bedrijven die al op wereldwijde schaal werkzaam zijn. Wat alle bedrijven uit de lijst gemeen hebben is dat zij wezenlijke veranderingen in financiële dienstverlening – één van de grootste sectoren ter wereld – op tijd hebben opgemerkt en hierop ingespeeld hebben met nieuwe technologie en diensten. Zulke innovaties worden ook wel ‘disruptive innovations’ genoemd.

De FinTech 50 2014 is samengesteld door een panel van onafhankelijke experts. Zij zijn op zoek gegaan naar 50 Europese bedrijven die van invloed zijn op ontwikkelingen in de sector en die duidelijk vooruit lopen op de concurrentie. Dat geldt ook voor AcceptEmail. De inzet van AcceptEmail in het gehele invoice-to-cash proces stelt Finance Managers in staat om eenvoudig en snel bestaande processen te verbeteren en de Total Cost of Collection (de kosten die een bedrijf moet maken om facturen betaald te krijgen) structureel te verlagen.

AcceptEmail heeft volgens de jury alle kenmerken van een ‘disruptive innovation’. AcceptEmail speelt in op macro-economische trends en ontwikkelingen en beantwoordt aan de wensen van de hedendaagse consument. “Elektronische en mobiele betaalverzoeken met een directe betaalmogelijkheid en een SEPA-conform elektronisch machtigingsformulier hebben de toekomst”. Aldus de jury.

Bron: www.creditexpo.nl