Zowel de eerste testtransacties als de technische implementatie van het MyBank-systeem verloopt volgens EBA Clearing conform de planning. Dit maakt de weg vrij voor een verdere uitrol vanaf 25 maart 2013. AcceptEmail zit in de kopgroep wat betreft MyBank integratie.

MyBank wordt ook wel gezien als de Europese variant van het Nederlandse iDEAL. In theorie betekent dit dat AcceptEmail vanaf die datum MyBank óók als betaalmiddel aan internationale klanten kan aanbieden, in samenwerking met een van de aangesloten banken.

e MyBank button wordt optioneel als extra betaalmethode in een AcceptEmail getoond. Door te klikken op het MyBank logo kunnen consumenten – vanuit diverse landen in de eurozone – hun AcceptEmail betalen in de vertrouwde internet of mobielbankieromgeving van een MyBank bank. Authenticatie gebeurt zoals gebruikelijk met een random reader of tancode.

Ondanks de goede voortgang en intenties zou het goed kunnen dat een succesvolle introductie van MyBank als e-SEPA betaalmethode in Nederland nog even op zich laat wachten. Onder de eerste aanbieders bevindt zich nog geen Nederlandse bank.

Vanaf februari 2014 vindt al ons betalingsverkeer plaats volgens de nieuwe Europese regels. Om voorbereid te zijn op SEPA biedt AcceptEmail oa. webwinkeliers innovatieve oplossingen bij het verkrijgen van elektronische machtigingen (e-mandates) en in geval van uitval op automatische incasso. AcceptEmail is uiteraard ook geoptimaliseerd voor gebruik vanaf smartphones en tablets.

Bron: AcceptEmail