Kredietverlener Afab heeft een faillissement weten te voorkomen, in tegenstelling tot concurrent DSB. Wel moet het bedrijf een herstructurering ondergaan. Dat Afab niet failliet is verklaard heeft te maken met het feit dat het bedrijf financieel zwaargewicht Gijs van Rozendaal heeft ingeschakeld. Rozendaal is na een analyse tot een oplossing gekomen.
Op 3 november 2009 kon Afab bekend maken dat het deels geslaagd is in de missie om een faillissement te voorkomen. Afab blijft steun krijgen van de banken, maar moet daarvoor wel de diverse divisies binnen het bedrijf verder van elkaar afscheiden. Zo moet de divisie Service Providing de naam veranderen. Deze divisie mag ook alleen nog opereren als rechtstreekse leenintermediair tussen consument en bank. Daarmee keert Afab terug naar de beginjaren met de verkoop van doorlopende kredieten en hypotheken.

Daarnaast moet oprichter Maasbert Schouten aftreden als ceo van Afab. Er wordt nog naar een nieuwe ceo gezocht. Schouten blijft wel grootaandeelhoude met 95% van de aandelen. Afab heeft tevens het boetekleed aangetrokken over te duur verkochte verzekeringen of door provisie gedreven kredietadviezen. Ruim 22.000 adviezen worden opnieuw bekeken.
Na reeds een AFM-boete te hebben gekregen, houdt Afab rekening met meer boetes.

Bron: MD Weekly