Alektum Group heeft de Belgische tak overgenomen van Vesting Finance, een kredietmanagementbedrijf dat onderdeel is van Arrow Global Group PLC. De overname vond plaats op 31 december 2018.

De overeenkomst zal bijdragen tot een aanzienlijke uitbreiding van de mogelijkheden van Alektum Group in België en een verdere verbetering van het aanbod naar klanten in ons land.

“De overname van Vesting Finance NV, de derde grootste speler in de Belgische markt van kredietmanagement, is een integraal onderdeel van onze groeistrategie”, zegt Mats Augurell, CEO van Alektum Group. “De operationele synergiën bieden een enorm potentieel voor verhoogde operationele efficiëntie waardoor we onze klanten een breder aanbod hoogwaardige diensten kunnen aanbieden. Vesting Finance is een goed geleid bedrijf, zowel op het vlak van rentabiliteit als klanttevredenheid. De overname stelt ons in staat verder te groeien in België.”

“Deze overname positioneert ons als een van de belangrijkste spelers in de Belgische markt”, zegt Jan Verrept, Country Manager België bij Alektum Group. “Het draagt niet alleen bij tot een verbetering van onze operationele capaciteit, maar versterkt ook onze lokale aanwezigheid, breidt het klantenbestand verder uit en voegt gekwalificeerde, ervaren medewerkers aan ons bedrijf toe. Ik kijk ernaar uit om het team van Vesting Finance NV te verwelkomen. We zullen kennis en middelen bundelen om samen te bouwen aan een bloeiende toekomst van het bedrijf.”

Sofie Verschraegen, Sales Director bij Vesting Finance NV: “We zijn erg blij deel uit te maken van Alektum Group, een innovatief Europees bedrijf in de financiële dienstverleningsmarkt dat hetzelfde businessmodel heeft als ons en evenveel waarde hecht aan sterke klantbetrokkenheid en kernwaarden. We zijn ervan overtuigd dat we door de krachten te bundelen onze klanten kwalitatieve en competitieve diensten kunnen aanbieden, op maat van de toekomstige marktbehoeften.”

Bron: Creditexpo.be