Anachron en Credit Tools kondigen vandaag hun partnership aan waarin beide bedrijven hun krachten bundelen in het stroomlijnen en verbinden van de vele processen met betrekking tot e-invoicing en credit management.

De focus van deze samenwerking ligt op de nieuwe Credit2Control-oplossing die onderdeel uitmaakt van het onlangs gelanceerde Order2Cash platform van Anachron.

Facturatie en credit management zijn beide kerncomponenten van de order-to-cash cyclus, maar veel bedrijven verdelen de werkzaamheden over verschillende afdelingen. Dit kan onnodige vertragingen in het proces rondom tijdige betalingen veroorzaken en maakt credit management vooral een vrij reactief proces. Credit2Control overbrugt deze kloof effectief, waardoor credit management veel eerder in de cyclus kan worden gestart.

“Het doel van Anachron is om de cashflow te verbeteren,” aldus Frank Hoekstra, CEO van Anachron. “Het koppelen van e-Invoicing en credit management is daarbij een van onze belangrijkste doelstellingen geweest bij het ontwikkelen van het Order2Cash-platform. De samenwerking met Credit Tools heeft ons in staat gesteld om deze visie in een product te vertalen en naar de markt te brengen. De Credit2Control-oplossing richt zich niet alleen op het procesmanagement rondom openstaande facturen en slecht betalende debiteuren; het biedt bedrijven een efficiënte en kosteneffectieve manier om hun cashflow-niveau te beschermen door de invoering van een meer pro-actief credit management-proces. Daarnaast biedt het een schat aan financiële gegevens die men kan gebruiken om nauwkeurige betalingsvoorspellingen te doen, op basis van harde feiten en niet op basis van giswerk. ”

“Vanwege onze gezamenlijke visie, het versnellen van de order-to-cash cyclus, verloopt de samenwerking tussen Anachron en Credit Tools uitstekend. Net als wij, begrijpt Anachron het belang van credit management als bijdrage in de financiële gezondheid van een organisatie”, aldus Pim van Hagen, CEO van Credit Tools. “Het samenvoegen van onze competenties in de Credit2Control oplossing geeft klanten toegang tot een compleet overzicht van hun financiële gegevens. Zij kunnen deze analyseren en gebruiken als onderbouwing voor hun beslissingen. Organisaties kunnen hiermee hun langdurige relaties met debiteuren beheren en versterken. Daarmee beschermen zij uiteindelijk altijd hun resultaten onder de streep. We zijn ervan overtuigd dat bedrijven over de hele wereld direct zien wat de toegevoegde waarde is van Credit2Control voor hun bedrijf. ”

Credit2Control is een van de belangrijkste onderdelen van Anachron’s Order2Cash-platform. Klanten kunnen het credit management tools integreren met e-Invoicing (Invoice2Deliver), online betalingen uitvoeren (Accept2Pay) en andere functionaliteiten gebruiken om een complete oplossing voor het beheer van de gehele order-to-cash proces in te zetten.

Credit2Control geeft credit managers inzicht in alle financiële en klanthistorie informatie via één platform, zoals toegang tot de nieuwste kredietrapporten voor alle prospects, klanten en leveranciers. Gewapend met deze informatie kunnen credit managers snel hun eigen workflows, tijdlijnen en betalingsregels voor verschillende doelgroepen of individuele klanten instellen. Dit helpt hen in het effectief monitoren van risico’s, het sneller afwikkelen van betalingsregelingen en het snel verlagen van hun DSO.

Bron: anachron.nl