Mondial Movers, hét landelijke netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, is gestart met e-factureren aan het kerndepartement van het Ministerie van Economische Zaken. Het Ministerie heeft aangegeven dat het de allereerste factuur betreft die binnenkomt via de Digipoort.

Mondial Movers is aangesloten op het online facturatieplatform van Anachron om meer service en gemak te bieden aan hun klanten en werknemers. Direct vanuit  het facturatiesysteem Accountview verstuurt Mondial Movers facturen gestructureerd naar het Anachron platform. Binnen het platform kunnen klanten hun facturen online bekijken en downloaden.

Uniek is de directe koppeling met het overheidsplatform Digipoort, de elektronische postbus van de overheid. Het Anachron platform verwerkt de data tot een gestructureerd UBL-formaat en stuurt het direct door naar het Ministerie van Economische Zaken. In 2013 willen alle overige ministeries ook aansluiten op de Digipoort. Het streven van de overheid is om per 1 januari 2018 alle facturen via de digitale snelweg te ontvangen.

Voor Mondial Movers is dit slechts het begin. Op de korte termijn zullen meer Ministeries via de Anachron InvoicePortal aangesloten worden op de online facturatieoplossing.

Bron: www.creditexpo.nl