Europese klanten en gebruikers van Apple moeten wachten voordat ze toegang krijgen tot de recent aangekondigde AI-functionaliteiten op apparaten zoals de iPhone, iPad en de iMac. Apple heeft bekendgemaakt dat deze nieuwe functies dit jaar niet meer beschikbaar komen in de EU.

Volgens Apple is deze beslissing een gevolg van de onzekerheden rond de Digital Markets Act (DMA) van de EU. Deze wetgeving is ontworpen om de dominantie van grote technologiebedrijven te beperken, eerlijke concurrentie te bevorderen en consumenten meer keuzevrijheid te bieden.

De functies iPhone Mirroring, SharePlay Screen Sharing en de belangrijkste, Apple Intelligence, zullen daardoor voorlopig niet beschikbaar zijn in de EU. Met Apple Intelligence zou de virtuele assistent Siri onder andere in staat zijn om teksten te herschrijven, afbeeldingen te maken en webpagina’s samen te vatten. In tegenstelling tot Apple, hebben Google en Samsung wel al AI-functies in hun smartphones geïntegreerd.

Apple geeft aan dat het actief samenwerkt met de Europese Unie om een oplossing te vinden waardoor deze functies zo snel mogelijk alsnog aan klanten en gebruikers in de EU kunnen worden aangeboden.

Bron: Creditexpo.nl