Twee van de grootste softwarebedrijven van Zweden binnen payment en creditservices industrie, Aptic en Asitis, fuseren en gaan verder onder de naam Aptic.

“Technologie biedt bedrijven tegenwoordig gloednieuwe tools in payment en creditservices. Het resultaat is een verbetering van de winstmarge, hogere klanttevredenheid en een kosteneffectievere technologie. Om controle te krijgen en de dienstenketen met elkaar te verbinden, zijn meer bedrijven begonnen met het insourcen van de software, wat hogere eisen stelt aan de software-industrie”, zegt Knut Eirik Storsul, CEO van Aptic.

“De bedrijven Aptic en Asitis werken al bijna 20 jaar naast elkaar. Vanaf vandaag vormen ze het grootste softwarebedrijf in payment en creditservices in de Nordics. Verwacht wordt dat het bedrijf de komende 3 jaar zal verdubbelen naar meer dan 300 werknemers. De combinatie van Aptic en Asitis gaat nog meer investeren in de nieuwste technologische ontwikkelingen als machine learning en open banking toepassingen in haar producten en diensten”, zegt Rick Terra, country manager NL.

“E-commerce vraagt om nieuwe oplossingen voor payment en creditservices. De hoeveelheid klantendata stijgt snel en Aptic is in staat om de verschillende payment en creditprocessen op elkaar aan te sluiten als nooit tevoren”, zegt Knut Eirik Storsul.

“Tegenwoordig werkt Aptic vanuit zes steden: Stockholm, Oslo, Amsterdam, Skövde, Trollhättan, Oslo en Aarhus. Op elke locatie creëren we een bedrijf met lokale competenties en het potentieel om te werven. Omdat de competenties die we zoeken heel specifiek zijn en vaak gekoppeld zijn aan een paar mensen, is het ook belangrijk voor ons om op de plaatsen aanwezig te zijn waar we de vaardigheden kunnen werven voor de hele groep”, zegt Knut Eirik Storsul.

Bedrijven in de Scandinavische landen worden erkend als vooraanstaand op het gebied van e-commerce, betalings- en kredietdiensten. Als gevolg hiervan ondervindt Aptic ook een groeiende vraag vanuit verschillende landen in Europa.

“Amsterdam is onze nieuwste kantoorlocatie. Zwitserland is onze nieuwste marktpenetratie. We zullen blijven groeien met onze klanten en open kantoren waar onze klanten ons nodig hebben”, zegt Knut Eirik Storsul.

“Consumenten- en kredietbedrijven, waaronder B2B, zijn de afgelopen jaren aanzienlijk beter geworden in het efficiënter gebruiken van betalingsstromen. Onze consumenten- en financiële klanten willen de hele keten van financiële diensten, zoals krediet, leasing, facturering, incasso en meer, met elkaar verbinden. Dit zal die bedrijven versterken voor de nieuwe uitdagingen en eisen van de markt in het komende decennium”, aldus Knut Eirik Storsul.

Neem voor meer informatie of contact met CEO Knut Eirik Storsul contact op met:

Åsa Nygren, hoofd communicatie, telefoon +46 70 490 76 30, asa.nygren@aptic.se


Asitis is een softwarebedrijf dat oplossingen ontwikkelt voor toonaangevende Nordic spelers in factoring en incasso. Met de cloudservice Cloudware biedt Asitis een oplossing voor verdere digitalisering van financiële diensten. Het bedrijf heeft 50 werknemers in Skövde.

Aptic is het softwarebedrijf dat, gebaseerd op het platform Arc, die Noord-Europese bedrijven kredietoplossingen biedt voor e-commerce, debiteurenbeheer, factoring, leningen en incasso. Aptic heeft meer dan 120 werknemers in kantoren in Stockholm, Trollhättan, Skövde, Oslo, Aarhus en Amsterdam.


Bron: Aptic / Credit Expo