Arvato Financial Solutions is financieel partner van Lynk & Co. De dienstverlener dacht mee aan de financiële processen en levert onder meer het order-to-cash-platform Aqount aan Lynk & Co. Hierdoor maakt Arvato Financial Solutions de introductie van het baanbrekende nieuwe mobiliteitsconcept van Lynk & Co in zeven landen in Europa mogelijk.

Met de levering van vooraf bestelde auto’s van Lynk & Co wordt momenteel in Europa en innovatief mobiliteitsconcept geïntroduceerd: bij Lynk & Co kunnen consumenten niet alleen auto’s kopen, maar ze ook gebruiken op basis van een maandelijks lidmaatschap of ze delen met anderen. Als lid van de “Lynk & Co Club” bepalen consumenten zelf wanneer, met wie en onder welke voorwaarden ze hun voertuig delen. De leden besparen zo op hun lidmaatschapskosten en verhogen tegelijk de bezettingsgraad van de voertuigen − want auto’s worden momenteel gemiddeld slechts 4 procent per dag gebruikt. In de toekomst moeten de voertuigen van Lynk & Co tot 80 procent worden benut.

“Dit is een duurzame en revolutionaire aanpak”, zegt Kay Dallmann, Senior Vice President bij Arvato Financial Solutions. “Innovatieve aanbieders als Lynk & Co hebben innovatieve partners nodig die de implementatie op de achtergrond borgen. Wij zijn verheugd die partner te zijn voor Lynk & Co en het order-to-cash-platform Aqount te leveren.”

Cruciale achtergrondprocessen in co-creatie ontwikkeld

Het mobiliteitsconcept van Lynk & Co kent complexe financiële processen door de combinatie van abonneren en delen. De klant mag hier niets van merken. Eén van de doorslaggevende voordelen van Lynk & Co is dat alles eenvoudig is voor de klant, van het kopen van een auto of het afsluiten van een lidmaatschap tot het delen of huren van een voertuig. Ook het betalingsproces moet eenvoudig zijn. Om de gebruiker een vlotte klantreis te bieden vertrouwt Lynk & Co op de oplossing Aqount van Arvato Financial Solutions.

“Als expert in mobiliteit willen we het voor consumenten simpel en probleemloos maken om toegang te krijgen tot een auto. Als een auto wordt gedeeld door onze leden, moet de betaling tussen hen ook net zo eenvoudig en soepel verlopen. Arvato Financial Solutions heeft de juiste expertise voor het implementeren van de complexe betaalprocessen waar we naar op zoek waren. Samen ontwikkelden we stap voor stap het concept. Altijd met de ambitie om maximale eenvoud te bieden en de klant centraal te stellen gedurende de gehele klantreis,” aldus Alain Visser, CEO bij Lynk & Co.

Aqount, de oplossing van Arvato Financial Solutions, neemt het volledige order-to-cash proces over en maakt een modulaire interactie van abonnements- en marktplaatsfunctionaliteiten mogelijk. Op deze manier zijn de afzonderlijke stappen van risicobeoordeling tot abonnementenbeheer, betaalprocessen en debiteurenbeheer optimaal met elkaar verweven. Met digitale processen en ondanks een hoge mate van automatisering maakt Arvato Financial Solutions zo een persoonlijke en flexibele communicatie met klanten mogelijk.

Internationaal van start

Een andere uitdaging voor de succesvolle lancering van Lynk & Co was de internationale introductie van het mobiliteitsconcept. Lynk & Co is beschikbaar in Duitsland, Zweden, België, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk. Zo heeft Arvato Financial Solutions ook de internationale implementatie van de processen gerealiseerd. Daarbij wordt rekening gehouden met lokale condities, zoals de gewenste betaalmethoden in het betreffende land, wet- en regelgeving en de optimale aanpak en ondersteuning van gebruikers bij het debiteurenbeheer.

Bron: Arvato Financial Solutions