Atradius Collections bundelt haar krachten met Iberinform met de ambitie haar positie in de Spaanse markt te verstevigen. Iberinform is deskundig in risicobeoordeling en bedrijfsinformatie.

Als resultaat van de samenwerking is Iberinfom in staat haar dienstenportfolio uit te breiden en kan Atradius Collections haar B2B-diensten aanbieden in de Spaanse markt. Deze krachtenbundeling is een wezenlijk onderdeel van het verstevigen van de huidige marktpositie van Atradius Collections en het betreden van nieuwe markten.

“Iberinform is een leider in het leveren van economische en zakelijke informatie aan bedrijven. Bovendien biedt zij advisering en ondersteuning en is zij deskundig in het beoordelen van risico’s en het beheren ervan. Deze samenwerking ondersteunt Iberinform bij het uitbreiden van haar dienstverlening op het terrein van nationale en internationale B2B-incassomogelijkheden. Tegelijkertijd helpt het Atradius Collections haar reikwijdte te verbreden naar nieuwe klanten in Spanje”, aldus Rudi de Greve, Global Operations Director van Atradius Collections.

“De ervaring en expertise van Atradius Collections stellen ons in staat om internationale incassomogelijkheden aan te bieden aan onze klanten. Ook resulteert de samenwerking in een versterking van onze zakelijke kredietinformatie en productportfolio”, zegtYon Munilla, CEO van Iberinform.

Klanten die hun incassozaken via Iberinform indienen, profiteren van de klantgerichte oplossingen en hoogwaardige dienstverlening van Atradius Collections. Deze diensten variëren van het online indienen van incasso, rapportages over en inzage in lopende incassodossiers tot ondersteuning van de lokale vertegenwoordiging en een diepgaande kennis van lokale markten en talen.

Zowel Atradius Collections als Iberinform zijn onderdeel van Grupo Catalana Occidente. Met een marktaandeel in Spanje van ongeveer 60 procent via Crédito y Caución en Atradius Global, is Grupo Catalana Occidente marktleider in kredietverzekering op het Iberisch schiereiland.

Bron: www.creditexpo.nl