Uitbreiding exportmogelijkheden Nederlandse bedrijven in 40 landen die zijn aangesloten bij islamitische multilaterale kredietverzekeraar.

Atradius Dutch State Business – exportkredietverzekeraar namens de Nederlandse overheid – en ICIEC – een islamitische multilaterale exportkredietverzekeraar, die is gelieerd aan de Islamitische Ontwikkelingsbank – hebben een herverzekeringsovereenkomst gesloten ter ondersteuning van export van kapitaalgoederen en uitvoering van infrastructurele werken. De overeenkomst ondersteunt Nederlandse bedrijven die willen exporteren naar landen die zijn aangesloten bij ICIEC. Ook ondersteunen Atradius DSB en ICIEC Nederlandse bedrijven die onderdelen in deze landen inkopen. In totaal zijn veertig landen aangesloten bij ICIEC.

“Door deze samenwerking tussen Atradius DSB en ICIEC vergroten we de dekkingscapaciteit voor Nederlandse bedrijven die exporteren naar een groot aantal islamitische landen: van Marokko tot Indonesië. Ook opkomende regio’s zoals sommige Afrikaanse en Centraal-Aziatische markten, kunnen hiervan profiteren”, vertelt Vinco David, hoofd Internationale Ontwikkeling van Atradius DSB. “De politieke ontwikkelingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten zorgen ervoor dat bedrijven zich bewuster zijn van betalings- en politieke risico’s in deze regio’s. Met onze dienstverlening kunnen wij Nederlandse exporteurs hiertegen beschermen.”

Bron: www.creditexpo.nl