Atradius, een van ’s werelds grootste kredietverzekeraars, breidt zijn oplossing voor het verzekeren van afzonderlijke transacties in de chemiesector aanzienlijk uit. Deze verzekering is sinds het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar voor afnemers in meer dan 130 afnemerslanden. De oplossing is vooral geschikt voor transacties op de steeds meer in opkomst zijnde digitale B2B-platforms.

De strategische samenwerking tussen Atradius en Kemiex dateert van 2018, toen de twee bedrijven samen een innovatieve handelskredietverzekeringsoplossing ontwikkelden voor het handelsplatform voor grondstoffen en chemicaliën dat wordt beheerd door Kemiex. Single transaction cover insurance, of STCI, beschikbaar via het platform, is een aanvullende dienst voor verkopers van bulkvolumes die niet de meer gebruikelijke omzetverzekeringpolis hebben bij een kredietverzekeraar, of voor landen en afnemers die niet zijn opgenomen in een bestaande polis.

Met behulp van slimme algoritmen en big data-analyses bepaalt de nieuwe technologie de verzekeringspremie voor de voorgestelde betalingstermijnen, reserveert zij de benodigde capaciteit tot een koper een transactie bevestigt en beheert zij na het sluiten van de handelsovereenkomst de procedures voor de kredietverzekering.

De uitbreiding van STCI naar meer dan 130 afnemerslanden versterkt het leiderschap van Atradius in het bedienen van een opkomend segment van B2B-platforms en datagedreven bedrijfsmodellen. De digitale kredietverzekeringsoplossing van Atradius wordt nu ook gecommercialiseerd voor andere B2B-marktplaatsen buiten de chemiesector.

Volgens het laatste rapport van Dealroom, Adevinta Ventures en Speedinvest versnelt de trend naar verticaal geïntegreerde marktplaatsen die ingebedde FinTech- en InsurTech-oplossingen bieden. In vergelijking met een jaar eerder verdrievoudigden de wereldwijde durfkapitaalinvesteringen in marktplaatsen in het eerste kwartaal van 2021 tot USD 28 miljard. Uiteindelijk verdubbelden de investeringen over het hele jaar van USD 59 miljard tot USD 132 miljard.

Bron: The Future of Marketplaces 2021 , The future of marketplaces: fintech-enabled  Atradius organiseert donderdag 17 november om 11:00 uur een gratis webinar over de innovatieve oplossingen die zij biedt voor digitale platformen. Inschrijven kan via How InsurTech is revolutionising digital B2B marketplaces (atradius.com)