Atradius Collections, wereldwijd expert op het gebied van nationale en internationale incasso, brengt vandaag de volledig herziene zesde editie van het Internationale Incasso Handboek uit.

Met de toevoeging van Rusland en Noorwegen behandelt dit essentiële hulpmiddel nu 33 verschillende landen.

De nieuwe 2012-editie heeft een andere indeling gekregen, zodat gebruikers gemakkelijker nog meer gedetailleerde en cruciale informatie kunnen vinden over de incassoprocedures in de diverse landen. Het veelgeprezen handboek is een belangrijk hulpmiddel voor het succesvol afhandelen van internationale vorderingen. Het is vooral geschikt voor organisaties die zelf niet de middelen in huis hebben voor internationale incasso of creditmanagement.

“In veel landen was het aantal insolventies het afgelopen jaar hoger dan ooit”, zegt Rudi
De Greve, Global Operations Manager van Atradius Collections. “Daarom is het verbeteren van de cashflow van essentieel belang voor bedrijven. Kennis over minnelijke schikkingen en landspecifieke wetgeving voor incasso is dus onontbeerlijk in deze moeilijke tijden. Alleen met kennis over de plaatselijke situatie kun je de juiste aanpak bepalen.
Daarom is het Internationale Incasso Handboek zo waardevol.”

Het Internationale Incasso Handboek verscheen voor het eerst in 2009 en wordt voortdurend bijgewerkt en uitgebreid door incassodeskundigen. Daardoor sluit het altijd aan bij de veranderingen op de markt. Aan de hand van gedetailleerde informatie over landspecifieke procedures wordt de diversiteit en de complexiteit van landspecifieke zakelijke incasso helder toegelicht.

Ook biedt het inzicht in de verschillende fases van minnelijke schikking, financiële regelgeving rondom incasso, juridische stappen en insolventieprocedures. Het handboek is volledig geschreven en herzien door deskundigen op het gebied van landspecifieke incassoprocedures en -wetgeving. Hun deskundigheid is gebaseerd op een jarenlange ervaring en internationale incassowerkzaamheden bij Atradius Collections.

Meer informatie over het Internationale Incasso Handboek: www.atradiuscollections.com

 

Bron: www.creditexpo.nl