Atradius NV, een toonaangevend internationaal bedrijf voor kredietverzekering, borgstelling en incasso, maakt vandaag bekend 55 procent van de aandelen te hebben verworven in Graydon Holding NV, wereldwijd een van de belangrijkste dienstverleners voor zakelijke informatie. Met deze overname wordt Atradius, dat voorheen al een belang van 45 procent had in Graydon, de enige aandeelhouder. Graydon is een vooraanstaande dienstverlener van zakelijke informatie in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, en is actief op het gebied van kredietbeheer, risico en compliance, marktinformatie en incasso. Graydon zal onafhankelijk blijven functioneren.

Isidoro Unda, voorzitter en CEO van Atradius N.V.: “Atradius en Graydon hebben soortgelijke strategieën voor de verzameling van grote hoeveelheden gegevens en de vertaling hiervan in waardevolle informatie waarmee klanten hun bedrijf kunnen doen groeien. Wij denken dat Graydon voor synergiën zorgt die ons aanbod van kredietbeheer en incasso kunnen verbeteren, en waarmee we onze mogelijkheden op verzekeringsgebied kunnen versterken.”

Marcel van Es, CEO van Graydon voegt hieraan toe: “Graydon onderhoudt een langdurige relatie met Atradius. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen en de steun van Atradius voor onze strategie. Zij hebben veel inzicht in de sector waarin wij opereren, en zien duidelijke mogelijkheden voor de samenwerking met Graydon. We verheugen ons erop in de toekomst nog nauwer samen te werken.”

Bron: www.creditexpo.nl