Kredietverzekeraar Atradius breidt haar internationale aanwezigheid verder uit met de opening van twee nieuwe kantoren in Bulgarije en Roemenië. Klanten en zakenpartners kunnen vanaf nu lokaal in de hoofdsteden Sofia en Boekarest bij Atradius terecht. Atradius is de op een na grootste leverancier van kredietverzekeringen ter wereld en biedt bedrijven bescherming in het geval hun klanten te laat of niet betalen.

“Bulgarije en Roemenië behoren tot de meest interessante groeimarkten van Europa en laten een enorm potentieel zien,” zegt Andreas Tesch, Chief Market Officer van Atradius. “In dit licht is het vergroten van onze aanwezigheid in deze landen een logische stap in onze wereldwijde uitbreidingsstrategie.”

Het bruto binnenlands product van Roemenië is de laatste jaren jaarlijks tussen de 4 en 4,8 procent gegroeid. Vergeleken met andere lidstaten van de Europese Unie is dit een bovengemiddelde groei voor dit land, dat 20 miljoen inwoners heeft. Het marktvolume van de kredietverzekeringsindustrie in Roemenië ligt momenteel rond de 24 miljoen euro, met een huidig gemiddeld groeipercentage van 10 procent per jaar. Het volume van de kredietverzekeringsmarkt in Bulgarije, dat momenteel rond de 6 miljoen ligt, kent zelf ook een aanzienlijk groeipercentage – bewijs dat er goede mogelijkheden zijn voor een kantoor in deze regio.

“Wij willen onze klanten de beste dienstverlening met de grootst mogelijke expertise in de belangrijkste markten bieden,” licht Thomas Langen, Senior Regional Director voor Duitsland, Centraal- en Oost-Europa bij Atradius toe. “Met het openen van twee nieuwe vestigingen versterken we niet alleen onze positie in verhouding tot lokale bedrijven. Het stelt ons ook beter in staat om onze internationale klanten te begeleiden bij het uitbreiden van hun activiteiten naar deze markten.”

Internationale groei

Het openen van vestigingen in Bulgarije en Roemenië maakt deel uit van de wereldwijde groeistrategie van Atradius die tot doel heeft om haar nationale en internationale klanten de best mogelijke dienstverlening en hoogstaande lokale expertise te bieden.

In 2016 breidde Atradius uit in Azië met een nieuw kantoor in Zuid-Korea. Om haar aanwezigheid in Zuid-Afrika en andere landen in de regio te verstevigen verwierf Atradius ook 25 procent van de aandelen in Credit Guarantee Insurance Corporation of Africa Ltd (CGIC), een toonaangevende kredietverzekeraar in Afrika.

Atradius versterkte haar positie verder met de volledige overname van Graydon, vooraanstaande dienstverlener van zakelijke informatie in Nederland, België en Groot-Brittannië, en het verwerven van 80 procent van de aandelen van het Portugese kredietinformatiebureau Ignios. Bovendien is het incasso bedrijfsonderdeel Atradius Collections sinds vorig jaar ook actief in India en China.

Bron: Atradius