B4B Payments  (B4B), een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor de uitgifte van prepaid betaalkaarten aan bedrijven, staat op het punt om toe te treden tot het ecosysteem van  Banking Circle. Het zal, in aanvulling op het dienstenaanbod van de Banking Circle Payments Bank, rekeningen, betalingen en prepaid betaalkaarten gaan aanbieden aan betalingsbedrijven, banken en ondernemingen. De overeenkomst doorloopt momenteel het goedkeuringsproces van de financiële toezichthouder. Na de overname zal B4B als onafhankelijke zustermaatschappij van Banking Circle blijven opereren.

Aanbieder van schaalbare betalingsoplossingen

Samen willen Banking Circle en B4B uitgroeien tot een unieke brancheleidende aanbieder van schaalbare betalingsoplossingen en prepaid betaalkaarten met dekking voor de complete waardeketen. B4B zal als onderdeel van het ecosysteem van Banking Circle haar aanbod van zakelijke betalingsoplossingen blijven uitbreiden. Met haar grote reikwijdte en distributiecapaciteit kan het een ongeëvenaard scala aan financiële diensten en aanvullende producten aanbieden.

Het huidige managementteam van B4B zal het bedrijf blijven leiden. Tom Jennings en Brian Lawlor, twee managers van Banking Circle met ruim vijftien jaar ervaring in de betalings- en kaartuitgiftebranche, treden tot het managementteam van B4B toe om het bedrijf te helpen met het opschalen van haar activiteiten.

Paul Swinton, medeoprichter en CEO van B4B Payments: “We vinden het geweldig om deel uit te mogen maken van deze snel groeiende en innovatieve organisatie. Als onderdeel van Banking Circle krijgen we toegang tot de financiële middelen en investeringsinfrastructuur die nodig zijn voor het versnellen van onze uitbreiding in Europa en de Verenigde Staten. En voor het uitbreiden van ons aanbod van zakelijke betalingsoplossingen. We werken daarnaast aan de introductie van een unieke vorm van BIN-sponsoring, die voortborduurt op de mogelijkheden van B4B voor de uitgifte van prepaid betaalkaarten en het technologieplatform van Banking Circle.”

Anders la Cour, de CEO van de Banking Circle Group: “We zijn verheugd dat B4B toetreedt tot het ecosysteem van Banking Circle. Zowel de klantenkring als het dienstenaanbod van Banking Circle groeien snel, en de toetreding van B4B Payments tot onze organisatie is een natuurlijk gevolg van die ontwikkeling. Samen met B4B kunnen we banken en betalingsbedrijven nieuwe mogelijkheden bieden, in aanvulling op ons kernplatform voor betalingen, rekeningen en liquiditeit. Denk bijvoorbeeld aan de uitgifte van prepaid betaalkaarten. We kijken ernaar uit om nauw met het team van B4B samen te werken.”

Bron: Banking circle