Basware, leverancier van purchase-to-pay oplossingen, heeft zijn wereldwijde e-invoicing netwerk met tachtig nieuwe partners uitgebreid. Onder deze partners bevinden zich onder meer TNT en UnifiedPost in de Benelux en het Australische Leadtec.
Met de nieuwe overeenkomst in Australië is Basware nu op elk continent actief, en is het 'wereldwijde netwerk' daarmee een feit. Het open netwerk, dat verkopende en aankopende partijen met elkaar verbindt door het vormen van interoperabiliteits- overeenkomsten via lokale en wereldwijde e-invoicing partners, ondersteunde in het afgelopen jaar miljoenen transacties. Het wereldwijde open netwerk van Basware stelt leveranciers in de gelegenheid gebruik te maken van hun bestaande e-invoicing oplossing zonder eerst merkgebonden oplossingen te installeren om zo kopers en verkopers met elkaar via een traditioneel netwerk te verbinden.

Door het e-invoicingproces voor leveranciers te vergemakkelijken, krijgen gebruikers van het Basware-netwerk een complete controle over hun cash flow en een verbeterde efficiëntie dat binnen een volledig elektronisch proces plaatsvindt. Eenmaal over op e-invoicing zal de betalingstermijn verbeteren, het aantal (handmatige) fouten afnemen, zullen diverse processen versnellen en zal de productiviteit verbeteren. Hierdoor wordt een hogere klanttevredenheid gerealiseerd. Door de introductie van Invoice Automation en over te stappen op een volledig e-invoicing managed service heeft de Britse drogisterijketen Lloydspharmacy zijn factuurverwerkingsvolume met 40% zien toenemen.

Traditionele e-invoice netwerken – waar afnemer en verkoper alleen via de service provider van de verkopende partij met elkaar in contact kunnen komen – zijn meestal beperkt en bedoeld voor specifieke landen of industrieën. In een traditioneel netwerkmodel dienen leveranciers verschillende netwerken te gebruiken om zo met verschillende leveranciers in contact te komen. Dit is vaak een kostbare aangelegenheid. Voor grote organisaties die de vruchten van e-invoicing willen plukken, is supplier activation de oplossing. Het open netwerk van Basware stelt leveranciers namelijk in staat rechtstreeks bij de lokale operator in te loggen die dan de facturen automatisch voor de afnemer verwerkt, onafhankelijk van de operator of locatie.

In het Forrester Research-rapport 'Enterprises Should Push Supplier Networks To Deliver Interoperability' dat in juli 2009 verscheen, staat: "Op dit moment loopt het meeste netwerkverkeer van de leverancier via een enkele hub, waar een enkel netwerk de afnemers met zijn leveranciers in contact brengt. Door een dubbel hub-model dat door netwerkinteroperabiliteit wordt ondersteund, is het voor bedrijven niet meer noodzakelijk met meerdere netwerken in contact te blijven. Elk netwerk kan de transacties van zijn klanten naar het netwerk sturen dat door elke handelspartner wordt gebruikt, en vervolgens de transacties die terugkomen naar de juiste bestemming doorsturen. Interoperabiliteit versnelt de adoptie van het leveranciersnetwerk: leveranciers zouden meteen in een netwerk stappen als al hun leveranciers daar aanwezig zijn, ondernemingen zouden deze netwerken met open armen ontvangen en zo hun inkomsten kunnen verbeteren."

"Bij Basware hebben we veel vraag gekregen naar de uitbreiding van ons netwerk", zegt Esa Tihilä, die bij Basware verantwoordelijk is voor Connectivity Services. "We zijn zeer verheugd een afnemer-/leveranciernetwerk aan onze klanten te kunnen aanbieden, zeker nu we ons op nieuwe terreinen gaan begeven. We bieden oplossingen die e-invoicing mogelijk maken zonder dat organisaties maandelijkse bijdragen moeten betalen of verschillende kostbare integratieprocessen moeten ondergaan. Nu Basware wereldwijd blijft groeien, verwachten we dat het netwerk evenredig blijft groeien om zo aan de wensen van onze gebruikers te kunnen blijven voldoen."

Bron: APS