In 2010 gaat bijna iedereen er financieel op achteruit. Vooral voor mensen die nu al moeite hebben met rondkomen betekent dit dat het nog lastiger wordt om alle rekeningen te betalen. Besparen is dan noodzakelijk. Het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, verwacht dat de nieuwe Nibud-agenda hier een goed hulpmiddel bij is.
De Nibud-agenda is een gewone agenda, maar dan met slimme informatie en tips over inkomsten en uitgaven. De agenda viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum en al 25 jaar behoort de agenda tot de meest succesvolle producten van het Nibud. Voor het tweede achtereenvolgende jaar ook weer met praktische bespaartips van besparingsexpert Marieke Henselmans.

Agenda én geldplanner
De meeste Nederlanders hebben in 2010 enkele euro's tot tientjes minder maandelijks te besteden. Het is dus voor iedereen belangrijk om kritisch naar zijn geldzaken te kijken. De Nibud-agenda 2010 kan daarbij helpen met speciale kolommen om de dagelijkse uitgaven in bij te houden. Het Nibud adviseert die een maand of twee in te vullen om te weten waar het geld blijft. Daarnaast kan het voor mensen nuttig zijn eens bij te houden hoeveel er aan specifieke producten wordt uitgeven. Om precies te weten hoeveel geld er aan kleding, schoenen, de auto en energie besteed wordt, kunnen de speciale maandschema's gebruikt worden. Aan de hand daarvan kan men maximale budgetten bepalen voor bepaalde uitgavenposten.

Nibud-agenda al 25 jaar succesformule
Het Nibud heeft met de agenda al 25 jaar een succesformule in huis. Naast dat de agenda op de eerste plaats een praktische agenda is voor de dagelijkse afspraken, verjaardagen en schoolvakanties staan er ook geldtestjes, tips en trucs in. De Nibud-agenda heeft in het 30 jarig bestaan van het Nibud ook zijn vaste klanten. De heer Van Leeuwe, die de agenda dit jaar voor de 25ste keer heeft besteld, gaf aan dat hij het een ‘magnifiek hulpmiddel bij het bijhouden van zijn administratie' vindt. Na al die jaren nog steeds ‘een echte aanrader!'.

Het Nibud wil met de agenda ook mensen bereiken die doorgaans niet zo met hun geld bezig zijn. Ook zij vinden veel nuttige informatie in de agenda. Onderwerpen die aan bod komen zijn reclame, geld en relatie, shoppen via internet en verantwoord lenen. Kortom: de Nibud-agenda 2010 is een agenda, een geldplanner en informatiebron ineen en helpt mensen zich bewust te blijven van hun geldzaken. Een ideaal cadeautje voor een nieuw jaar met nieuwe voornemens!

Nibud in Bespaarkalender
De samenwerking met Marieke Henselmans gaat dit jaar verder dan de bespaartips in de Nibud-agenda. Het Nibud heeft meegewerkt aan haar succesvolle Bespaarkalender 2010. Zo wordt de kennis van besparen van Marieke Henselmans gecombineerd met de budgetteringsexpertise van het Nibud. Iedere maandag staat er een tip in van het Nibud en al die tips leiden tot financiële zelfredzaamheid. Samen met de tips van Henselmans is deze scheurkalender een handig hulpmiddel om extra te besparen in het nieuwe jaar.

Bron: www.nibud.nl