VVCM Credit Management Innovation Award

Met de Credit Management Innovation Award wil de VVCM iedereen die in het vakgebied werkzaam is, stimuleren om goede ideeën en innovaties die op de werkvloer zijn ontstaan te delen met een breder publiek.

Deelnameformulier

De Vereniging voor Credit Management (VVCM) hecht veel waarde aan vernieuwing in de creditmanagementbranche. Met de Credit Management Innovation Award wil de VVCM iedereen die in het vak werkzaam is, stimuleren om goede ideeën die op de werkvloer ontstaan met een breder publiek te delen. Nu blijven initiatieven nog te vaak binnen de muren van het bedrijf, terwijl de hele branche voordeel kan hebben van nieuwe toepassingen.

Vorig jaar is de VVCM Credit Management Innovation Award gewonnen door Experian, waarbij de jury de combinatie het bestrijden van cybercriminaliteit met een betere klantervaring een innovatieve oplossing vond voor een uiterst actueel en serieus maatschappelijk probleem. Winnaars in de voorgaande jaren waren Syncasso, Schuldenknooppunt, Signicat, Mail to Pay en GGN, DigiTrage, KBvG en Ultimoo.

Duurzaam Credit Management Accent

In 2024 wordt in samenwerking met SRCM voor de tweede keer het Duurzaam Credit Management Accent uitgereikt aan een van de genomineerden. Dat hoeft niet noodzakelijk de winnaar te zijn van de VVCM Credit Management Innovation Award. Het Duurzaamheid Accent is voor de genomineerde van wie de innovatie de hoogste bijdrage levert aan een duurzame oplossing van de schuldenproblematiek.

De VVCM en SRCM willen met deze extra bekroning accentueren dat credit management zich niet beperkt tot het incasseren van openstaande vorderingen, maar vooral ook investeert in duurzame oplossingen en preventie van achterstanden die passen bij de betaalcapaciteit en mogelijkheden van de debiteur.

Deskundige jury

Dit jaar wordt de jury samengesteld uit diverse eerdere winnaars van de Credit Management Innovation Award en Credit Managers van het jaar. Alle aanmeldingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die drie nominaties zullen toekennen. De genomineerden krijgen tijdens de Credit Expo op 7 november gelegenheid om hun case in maximaal 15 minuten te presenteren. Aan het einde van de dag kiest de jury de winnaar van de VVCM Credit Management Innovation Award 2024.

Wat zoekt de jury?

Organisaties die in 2023 met succes een nieuw product of dienst hebben ontwikkeld met een aantoonbaar positief effect op de kwaliteit van creditmanagement. Het project moet zijn uitgevoerd en afgerond in 2023, zodat de resultaten in 2024 waarneembaar zijn.

Criteria voor deelname

  • Alle organisaties die op de Nederlandse markt actief zijn kunnen deelnemen;
  • De innovatie moet in 2023 zijn afgerond zodat de (eerste) positieve resultaten in 2024 waarneembaar zijn;
  • Er dienen 10 vragen te worden beantwoord via het deelnameformulier;
  • Het deelnameformulier dient UITERLIJK op 18 oktober te worden ingezonden.

Twee kansen op een bekroning van uw innovatie

Het Duurzaam Credit Management Accent kan door elk van de genomineerden gewonnen worden. Dat geeft inschrijvers twee keer zo veel kans om in de prijzen te vallen. Ga naar het deelnameformulier om uw case in te sturen voor een onderscheidende bekroning en extra publiciteit voor jullie innovatie. Doe dat vóór 16 oktober om de jury voldoende tijd te geven alle inzendingen zorgvuldig te beoordelen.

Doe mee met uw creditmanagement innovatie!

Om mee te dingen naar deze prestigieuze bekroning(en) beantwoordt u 10 korte vragen via het deelnameformulier