Bijna de helft van alle jongeren geeft zakgeld direct uit. 15 procent legt helemaal nooit geld opzij. Daartegenover vindt een krappe meerderheid van alle jongeren zichzelf een spaarder.

Dit blijkt uit een peiling van MSN.nl in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en CentiQ, Wijzer in Geldzaken. Aan de peiling op MSN Today deden 3.721 deelnemers mee. 

De deelnemende jongeren die sparen doen dat vooral voor ‘de toekomst’. Daarnaast zetten ze geld apart voor hun vakantie of voor een telefoon, games of een computer. In de MSN poll die is gehouden voor de jongerencampagne Moneyfest’09 geven de jongeren verder aan dat ze eigenlijk teveel geld uitgeven aan vooral uitgaan en kleding.

MoneyFest’09 is een campagne van het ministerie van Sociale Zaken en platform CentiQ, Wijzer in Geldzaken. Hierin staan de opvattingen van jongeren over de rol van geld in hun leven centraal. De website www.moneyfest2009.nl werd de afgelopen weken meer dan 40.000 keer bezocht.

De opvattingen van jong Nederland over het belang van geldzaken in hun leven worden tijdens het slotdebat op 14 december in Den Haag gepresenteerd. Dit gebeurt in aanwezigheid van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vertegenwoordigers van de financiële wereld.

Bron: Rijksoverheid.nl