Billtrust, softwareleverancier op het gebied van geautomatiseerd debiteurenbeheer en digitale betalingen, heeft in 2022 een betalingsvolume van 100 miljard dollar overschreden. Het gaat om een stijging van 35% op jaarbasis en een primeur voor het bedrijf. Tijdens deze economische recessie zijn CFO’s en financiële leiders op zoek zijn naar versterking van hun financiële veerkracht, waardoor Billtrust het kwartaal afsloot met een klantenbestand van meer dan 2.400 klanten wereldwijd. Dankzij de oplossingen van Billtrust konden de klanten meer dan 423 miljoen facturen bezorgen aan 13 miljoen kopers.

“Steeds meer bedrijven wenden zich tot Billtrust om hun onderneming te versterken door hun debiteurenbeheer te digitaliseren”, zegt Sunil Rajasekar, CEO van Billtrust. “Door een nieuwe generatie digitale B2B-betalers te creëren, ondersteunen we niet alleen de CFO’s en andere financiële professionals, we stellen hen ook in staat om hun cashflow te maximaliseren en te voorspellen. Bovendien zijn ze zo ook minder afhankelijk van papieren cheques en de post en helpt het hen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken in onzekere tijden.”

Andere hoogtepunten uit 2022:

  • Billtrust nam Order2Cash over, een toonaangevend Nederlands softwarebedrijf gespecialiseerd in B2B order-to-cash-platformen. De overname werd afgerond in februari 2022 en volgde op de aankoop van het Belgische iController in oktober 2021. Hiermee breidde het bedrijf zijn Europese en wereldwijde aanwezigheid uit en verbreedde het zijn vermogen om zijn innovatieve Business Payments Network (BPN) uit te breiden.
  • Coupa Software, een leider in uitgavenbeheer voor bedrijven, sloot zich als leverancier aan bij het partnernetwerk van Billtrust via het Billtrust Partner Program. Zo kan Coupa bedrijven doorverwijzen naar het volledige assortiment aan order-to-cashoplossingen van Billtrust. Ook breidde Billtrust zijn BPN-partnerrelatie met KeyBank uit. Naast het registreren van betalingen en het verwerken van transactiegegevens via haar unieke digitale lockbox, is het nu ook mogelijk om B2B-facturen te bezorgen.
  • American Express Company (NYSE: AXP) kondigde een samenwerking met Billtrust aan om ervoor te zorgen dat leveranciers hun acceptatie van virtuele kaarten van American Express kunnen stroomlijnen.
  • G2 riep Billtrust uit als algemene winnaar in het G2 Grid® rapport voor Accounts Receivable Automation Software van Winter 2022. Billtrust werd ook uitgeroepen tot G2’s enige winnaar in de categorie ‘beste software voor geautomatiseerd debiteurenbeheer voor bedrijven’ en de algemene winnaar in de categorie ‘beste software voor geautomatiseerd debiteurenbeheer voor middelgrote ondernemingen’.
  • Billtrust haalde een aantal belangrijke klanten binnen, waaronder PepsiCo die met succes haar geautomatiseerde Credit Application oplossing inzet om de verdeling van HARD MTN DEW, een nieuwe alcoholische drank van het merk Mountain Dew, te ondersteunen.
  • Billtrust werd midden december 2022 overgenomen door EQT, waardoor het bedrijf over de middelen en de flexibiliteit beschikt om zijn leidende positie verder uit te bouwen.

Bron: Creditexpo.nl