De toeslagenaffaire heeft veel leed veroorzaakt en heel veel mensen geraakt die van alle betrokkenen empathie vragen. Stichting BKR is net als iedereen in onze samenleving begaan met hun lot. De overheid heeft volledige compensatie van de slachtoffers toegezegd. Zij krijgen voor 1 mei aanstaande van de overheid € 30.000 als een eerste stap.

De overheid heeft toegezegd om publieke schulden van de gedupeerde ouders kwijt te schelden. Daarnaast doet de overheid ook een beroep op private schuldeisers om pas op de plaats maken en schulden kwijt te schelden. Schuldeisers, zoals banken, verzekeraars en financieringsmaatschappijen, hebben aangegeven bereid te zijn om hierover overleg te voeren met de overheid en af te stemmen welke bijdrage zij kunnen leveren aan de oplossing.

Afhankelijk van de afspraken die worden overeengekomen tussen schuldeisers, de overheid en de gedupeerden zal ook de registratie in het kredietregister worden aangepast. De informatie over kredieten in het kredietregister bij BKR is altijd feitelijk en uitsluitend en direct afkomstig van de bij het kredietregister aangesloten organisaties (schuldeisers).

Stichting BKR voelt zich betrokken bij de ontstane problematiek en zal zorgen dat regelingen die worden overeengekomen tussen schuldeisers en gedupeerden op zorgvuldige en vergelijkbare wijze door schuldeisers worden verwerkt in het kredietregister.

Bron: BKR