Voor Nederlandse consumenten zal de Brexit zeer waarschijnlijk nauwelijks gevolgen hebben voor het betalingsverkeer van en naar het Verenigde Koninkrijk, ook niet bij een harde Brexit. Bedrijven die gebruikmaken van een Britse betaaldienstverlener kunnen wel last ondervinden van de Brexit.

 

Voor consumenten zal er weinig veranderen. Reizigers naar het VK kunnen daar op dezelfde manier blijven betalen en geld opnemen als ze nu al gewend zijn. Voor het meenemen van contant geld van en naar het VK gelden straks wel andere, strengere regels dan voor het meenemen van contant geld binnen de EU. De douane en de Belastingdienst kunnen u daar meer over vertellen.

 

Nederlandse ondernemers moeten opletten of hun betaaldienstverlener in het VK is gevestigd en onder een Britse vergunning betaaldiensten levert. Die Britse vergunning is na een harde Brexit mogelijk niet meer geldig binnen de EU. In dat geval moet de ondernemer op zoek naar een andere betaaldienstverlener binnen de EU.

 

Online dossier

 

De NVB – de Nederlandse Vereniging van Banken – heeft voor ondernemers en consumenten een online dossier gepubliceerd, met veel voorlichting en adviezen over de gevolgen van de aanstaande Brexit voor bankzaken. De Betaalvereniging heeft ten behoeve van dat dossier informatie aangeleverd over het betalingsverkeer in het VK en tussen Nederland en het VK.

 

Wilt u weten wat de gevolgen zijn van de Brexit voor uw eigen bankzaken en betalingsverkeer? Bezoek dan de BankenBrexit-website van de NVB.

Bron: Betaalvereniging Nederland