De omzet van de bouw lag in juni 2015 bijna een kwart hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder, zo meldt CBS. Dit is de grootste stijging van de laatste tien jaar.

Naast de omzet van de woning- en bedrijfsbouw steeg vooral die van afwerkingsbedrijven sterk. In juni kon er voor het laatst gebruik worden gemaakt van het verlaagde btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen. Verder waren er in juni twee werkdagen meer dan een jaar eerder.

De omzet van de bouwers van woningen en bedrijfsgebouwen steeg in juni met bijna 35 procent. Ook de gespecialiseerde bouw kende in juni met 24 procent een stevige omzetstijging. Vooral afwerkingsbedrijven als schilders, stukadoors en timmerbedrijven stegen erbovenuit, met een gemiddelde omzetstijging van 37 procent.

De grond-, water- en wegenbouw (GWW) realiseerde in juni een veel bescheidener omzetstijging van 4,5 procent. In de eerste helft van 2015 lag de omzet van de bouw nog wel 15 procent onder het niveau van de overeenkomstige periode in het topjaar 2008.

Bron: CBS