Van enkele honderden betalingsregelingen per maand naar zevenduizend regelingen  per week, van gijzelen als automatisme naar gijzelen bij uitzondering. Het Centraal Justitieel Incassobureau heeft de afgelopen jaren een gigantische omslag doorgemaakt, vertelt CJIB-directeur Annette Veenstra aan Marco Florijn in een gesprek ter gelegenheid van de publicatie van het NVVK jaarverslag over 2022.

”Een aantal jaren geleden sloten we enkele honderden betalingsregelingen per maand af. Nu zijn het er ruim zevenduizend regelingen per week’, vertelt CJIB-directeur Annette Veenstra in een gesprek met Marco Florijn.

Impact van de overheid

‘Als mensen momenteel geen financiële ruimte hebben om een boete in één keer te betalen, kunnen we hen nu gelukkig veel meer bieden dan voorheen. Onze medewerkers hebben dagelijks burgers aan de lijn. Het is moeilijk wanneer je als antwoord moet geven: u moet betalen, ik heb u verder niets te bieden. De overheid is zich bewuster geworden van de impact van haar handelen: ‘Hoe doen we ons werk, welk effect heeft dat op het leven van mensen en is dat wel wat we bedoelen?’

Lees verder op de website van de NVVK

Bron: NVVK