Vele organisaties hebben hun automatische incasso ondergebracht in meerdere applicaties. Er is daardoor niet altijd een compleet overzicht over de hele debiteurenportefeuille heen. Bovendien moeten wijzigingen in debiteuren en (internationale) veranderingen in SEPA in elke applicatie afzonderlijk doorgevoerd worden. Omslachtig? Bij Credit Tools vinden wij van wel. Daarom hebben wij een innovatieve module ontwikkeld die een generieke oplossing neerzet voor automatische incasso: Automatische Incasso Module. Eenvoud in gebruik, onderhoud en beheer speelden bij de ontwikkeling een grote rol.

Volwaardige debiteuren sub-administratie

Wij introduceren de Automatische Incasso Module in CreditManager 3.6, de nieuwste versie. Wanneer gebruikers de module inzetten als schil over de verschillende applicaties heen, dan automatiseert de oplossing zowel het incasso- als het excassoproces en ondersteunt deze het stornoproces. In dat geval kan CreditManager zelfs als volwaardige debiteuren sub-administratie functioneren. De softwareoplossing werkt dan transactioneel. Hierdoor vormt CreditManager één generieke oplossing voor debiteurenbewaking, automatische incasso en bankverwerking. Eenvoud in gebruik dus.

SEPA proof

Zoals gezegd, speelden ook beheer en onderhoud een rol in de ontwikkeling. Zo is de Automatische Incasso Module volledig SEPA proof. Zijn er (internationale) wijzigingen in de SEPA-regeling, dan zorgen wij ervoor dat deze centraal binnen CreditManager doorgevoerd worden. Het is daarmee niet meer nodig dit zelf in meerdere applicaties te doen. Gebruikers zijn er van verzekerd dat de oplossing voortdurend up-to-date is en blijvend aansluit op wet- en regelgeving rondom SEPA. Dat voorkomt fouten en bespaart tijd.

Integratie MatchMaker

Wanneer ook MatchMaker integraal deel uitmaakt van CreditManager, bereiken gebruikers een optimale functionaliteit. MatchMaker zorgt immers voor het automatisch afletteren en verwerken van betalingen met openstaande posten. Een achterstand is dan ook direct zichtbaar en op te volgen. Zo houden gebruikers hun cashflow gezond. Een waardevolle aanvulling in geval van hoge volumes facturen en debiteuren; zeker bij organisaties in de B2C-markt.

Met de inzet van de Automatische Incasso Module binnen CreditManager, gekoppeld aan Matchmaker, hebben gebruikers één complete generieke oplossing voor debiteurenbewaking, automatische incasso en automatische bankverwerking in handen. Overzicht in de volledige debiteurenportefeuille en een eenvoudiger beheer maakt dat er meer tijd is om de focussen op de kerncompetenties. Kortom, in alle opzichten een effectiever creditmanagement.

Daarnaast hebben we in de module verwerkt dat het incasso- en excassoformaat generiek zijn, respectievelijk PAIN008 en PAIN001. Voor elke gewenste bank effectief in te richten dus. De software maakt gebruik van bestaande mandaten. Omdat het hier gaat om afspraken die gebruikers met hun klanten maken, blijft de gebruiker zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van deze mandaten.

Bron: Credit Tools