Creditsafe Nederland BV (onderdeel van Creditsafe Group), de wereldwijde specialist in kredietinformatie, neemt Graydon over. Graydon voorziet klanten al meer dan 130 jaar van bedrijfsinformatie en was de afgelopen 5 jaar 100% dochteronderneming van toonaangevend kredietverzekeraar Atradius. Graydon is marktleider in Nederland en België en sterk vertegenwoordigd op de Britse markt.

Zowel Creditsafe als Graydon voorzien hun klanten van een uitgebreid aanbod geïntegreerde bedrijfsinformatie om zich te verzekeren van groei en economische stabiliteit op de lange termijn. Creditsafe en Graydon hebben beiden voordeel van deze overname, die de kathalysator vormt voor innovatie en een groeiend klantenbestand. Door samen te gaan wordt de expertise en internationale dekking van Creditsafe gecombineerd met de marktkennis en analytische diensten van Graydon. Zowel beide bedrijven als hun wereldwijde klanten zullen hierdoor groeien.

“Creditsafe is een sterke, solide partner voor Graydon,” aldus David Capdevila, CEO van Atradius. “Creditsafe is een van onze leveranciers, wij werken succesvol samen via onze Iberische informatieleverancier Iberinform, en we zijn overtuigd van de waarde van hun unieke kennis en marktdekking voor Graydon.”

“Graydon biedt ons de mogelijkheid om te investeren in een bekend bedrijf en merk, waardoor we sneller kunnen groeien in deze markten en onze positie als Europees marktleider kunnen verstevigen,” zegt Cato Syversen, CEO van Creditsafe.

“We vinden dat Graydon en Creditsafe samen sterk staan om duurzame groei te versnellen en onze klanten lokaal en wereldwijd te bedienen. Dat Graydon nu onderdeel uitmaakt van de Creditsafe organisatie is goed nieuws voor al onze klanten; zij krijgen de wereldwijde Creditsafe Solutions gecombineerd met de toonaangevende data intelligence oplossingen van Graydon,” aldus Gertjan Kaart, Managing Director Creditsafe Nederland BV.

Commentaar Graydon: “We treden graag toe tot de organisatie van Creditsafe, de marktleider in kredietinformatie. Graydon en Creditsafe passen goed bij elkaar. Beide bedrijven profiteren van deze overname; we zullen onze groei kunnen versnellen.”

“We zijn verheugd om de overname van Graydon, marktleider op de Nederlandse en Belgische bedrijfsinformatiemarkt, te kunnen aankondigen. Dit stelt ons in staat om agressief onze aanwezigheid in deze markten uit te breiden en onze propositie te verstevigen,” zegt Cato Syversen, CEO van Creditsafe.

Bron: Creditexpo.nl