Maar liefst 84% van de werknemers geeft aan dat de crisis negatieve invloed heeft op de werksfeer op kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlands grootste vacaturesite, Jobbird.com, op basis van een enquête onder meer dan 350 respondenten.

Maar liefst 84% van de werknemers vindt dat de crisis de werksfeer negatief beïnvloedt. Bijvoorbeeld doordat er een bepaalde spanning heerst in het bedrijf of door een onderlinge concurrentiestrijd. 13% van de ondervraagden vindt dat de crisis geen negatieve invloed heeft. 3% ziet het positief en vindt dat de crisis juist bijdraagt aan de vorming van een hechter team.

Veel banen op de tocht

Jan-Peter Cruiming, oprichter van vacaturebank www.Jobbird.com: “Het was natuurlijk te verwachten dat de crisis de sfeer op veel werkplekken negatief beïnvloed. Respondenten noemen toenemende werkdruk en stress. Veel banen staan op de tocht, en als je eenmaal werkloos bent, vind je niet zomaar een nieuw werk. Dat geeft stress.”

Blij met baan

Andere respondenten geven aan blij te zijn überhaupt nog een baan te hebben. Veel werknemers denken positiever over hun werkgever dan een jaar geleden, en ruim driekwart gelooft dat het management mensen alleen ontslaat als het echt niet anders kan. 74% van de werknemers is trots op zijn/haar bedrijf en 58% vindt dat ze vaker betrokken worden bij belangrijke beslissingen. Zo blijkt uit recent onderzoek van Great Place to Work.

Bron: APS