Incasso-organisatie Faircasso is samen met SEEDS, het crowdfundingplatform van ABN AMRO, een crowdfundingcampagne gestart. De campagne heeft tot doel in tien weken tijd € 40.000,- bij elkaar te krijgen. Met deze financiering wil Faircasso haar initiatief voor Maatschappelijk Verantwoord Incasseren verder uitbreiden.

Faircasso is een incassobureau zonder winstoogmerk. Met als motto ‘Niet onderuit halen, maar overeind helpen’ wordt het bedrijfsresultaat besteed aan het sociale incassoproces, het begeleiden van particulieren en ondernemers met problematische schulden en het geven van voorlichting aan financieel kwetsbaren. Sinds de oprichting van Stichting Faircasso in april van dit jaar, blijkt het concept aan te slaan.

Om Faircasso door te laten groeien, zijn meer klanten en financiering belangrijk.  Tijdens de VVCM-ledenvergadering van 14 mei jl. maakten Jaime Jorba Bos en Jeroen van Amerongen van Faircasso kennis met Pim Betist (crowdfundingpionier). Dankzij zijn presentatie over crowdfunding en haar bewezen resultaten volgde de zelfde middag een gesprek en kwam een mooie samenwerking tot stand met SEEDS.

SEEDS is crowdfunding voor ondernemers. Op www.SEEDS.nl ontmoeten vernieuwende ondernemers en betrokken investeerders elkaar. Investeren is laagdrempelig en kan al vanaf €10,-. In ruil hiervoor ontvangen investeerders een product of dienst én financiële uitkering bij succes van de ondernemer. SEEDS is onderdeel van ABN AMRO. 

Kijk hier voor meer informatie over de crowdfundingcampagne van Faircasso

Bron: VVCM