Het beveiligen van uw bedrijf tegen cybercriminaliteit is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Maatregelen treffen is essentieel om onder andere uw medewerkers, klanten en partners te beschermen. Toch wordt cybersecurity vaak gezien als iets technisch terwijl mens en proces net zo belangrijk zijn. Om te bepalen wat de juiste maatregelen zijn, is het essentieel te begrijpen dat cybersecurity meer is dan alleen technologie. Het is een samenspel tussen mensen, organisatieprocessen en technologie, waarbij de zwakste schakel bepaalt hoe sterk de beveiliging is.


Bezoek de informatiepagina van Cyber Veilig & Zeker, het Cybersecurity pakket dat uw bedrijf digitaal beschermt.


Het belang van cyberbewuste medewerkers

Zo spelen mensen een grote rol in het cyberveilig laten opereren van uw bedrijf. U en uw collega’s moeten continu waakzaam zijn op het voorkomen van mogelijke cyberincidenten. Bijvoorbeeld door het herkennen van phishing mails, factuur fraude of CEO fraude.

Duidelijkheid over cyberveilig handelen

Processen zijn de stappen die u en uw collega’s volgen om fraude en cyberaanvallen te voorkomen. Medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht door de processen en het beleid vast te leggen. Een voorbeeld van een proces is het vier-ogen principe bij het uitvoeren van betalingen.

Inzicht in digitale kwetsbaarheden

Technologie staat voor alle technische systemen, zowel hardware als software. Een voorbeeld van een risico is een niet geüpdatete versie van bedrijfssoftware die u gebruikt.

Cybersecurity is geen eenmalige handeling, maar een voortdurende reeks van activiteiten en maatregelen die u treft in deze gebieden. ABN AMRO helpt ondernemers met een uitgebreide oplossing die voorkomt, versterkt, verhelpt en vergoedt. Uiteraard volledig afgestemd op uw bedrijf. En als er toch iets gebeurt, dan zorgen wij voor een oplossing én vergoeding. Bezoek ons  op Credit Expo op stand 23 (Tikkie) en ontdek hoe Cyber Veilig & Zeker uw digitale veiligheid versterkt. U kunt u hier gratis registreren (als u tot de doelgroep behoort).

Bron: Credit Expo / ABN AMRO