De afgelopen twee jaar hebben we 50 columns gedeeld, geschreven door diverse experts. Ben je benieuwd welke onderwerpen het meest werden gelezen? We hebben de top-5 van favoriete columns voor je op een rij gezet.

1. Balans werk & privé

Yolanda Buchel, managing partner van WOOSH5, schreef in maart 2018 een column met als titel ‘Life is a balancing act’. Een mooie column over het continu schakelen van ondernemers tussen werk en privé en mentaal fit zijn én blijven.

2. Onbekendheid met de Bbz

Deze column over de Bbz-regeling schreef Jannie van den Berg, teamleider van het Zelfstandigenloket Flevoland in december vorig jaar. Het onderwerp van haar column is: ‘Wat een gemiste kans dat door onbekendheid met de Bbz ondernemers niet kunnen starten of moeten stoppen’. Nog steeds erg actueel!

3. Ondernemer & gemeente

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen schreef Jacqueline Zuidweg deze column met als titel ‘Ondernemer en gemeente; niet met en niet zonder elkaar… ‘ Jacqueline geeft hierin haar visie op het schuldenbeleid van gemeenten.

4. Wat kan de gemeente Amsterdam doen voor ondernemers?

‘De gemeente Amsterdam ondersteunt ondernemers’, dat is de titel van deze goed gelezen column die Haris Djojosepoetro, adviseur schuldhulpverlening bij de afdeling Ondersteuning ondernemers van de gemeente Amsterdam, in januari schreef. In de column wordt aangegeven hoe ondernemers worden ondersteund, zoals financiële ondersteuning, coaching, advies en schuldhulpverlening.

5. Ben ik aansprakelijk?

Deze column van Jacqueline Zuidweg werd geschreven in oktober 2017 en gaat over een van de meestgestelde vragen van ondernemers: ben ik aansprakelijk? Een column over geen of gebrekkige boekhouding, communicatie met de schuldeiser en de Belastingdienst.

Bron: Zuidweg & Partners