De FD Mediagroep neemt Company.info over, uitgever van een online database met alle bedrijfsinformatie van Nederland. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf werd in 1998 opgericht en biedt digitale informatie voor de zakelijke markt.

Company.info heeft ruim 30 medewerkers en beheert de grootste online bedrijven database van Nederland. Met de acquisitie van Company.info wil de FD Mediagroep nog beter inspelen op de informatiebehoeften van de zakelijke professional.

Jacques Kuyf, algemeen directeur FD Mediagroep: “De overname van Company.info past in onze strategie om te ontwikkelen naar een digitaal nieuws- en informatiebedrijf voor de zakelijke markt. We bereiken met onze journalistieke merken Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio, Fondsnieuws en onze Networks activiteiten de belangrijkste B2B doelgroepen. In toenemende mate heeft de zakelijke professional naast duidend kwaliteitsnieuws behoefte aan onafhankelijke en feitelijke informatie over bedrijven en markten. Door de samenwerking met Company.info ontstaat de mogelijkheid om een grotere groep zakelijke professionals te voorzien van digitale informatie.”

Company.info biedt waardevolle verrijkte informatie over 2,5 miljoen organisaties en bedrijven. Deze bedrijfsinformatie is samengesteld uit diverse bronnen zoals de Kamer van Koophandel, jaarverslagen, nieuws en bedrijfspublicaties. Sinds 2009 is Company.info marktleider in bedrijfsinformatie voor zakelijke dienstverleners en heeft onder meer banken, verzekeraars, accountants en consultants als client.

Het huidige management van Company.info bestaat uit Laurens Lochtenberg, algemeen directeur en Benedicte Lochtenberg, commercieel directeur. Beide hebben er voor gekozen om zich langjarig te verbinden aan de FD Mediagroep om de expansie van Company.info te leiden.

Commercieel directeur Benedicte Lochtenberg: “Wij werkten de afgelopen jaren ook samen met de FD Mediagroep. Met het kwalitatieve bereik dat Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio realiseren in de zakelijke doelgroepen zien wij vele mogelijkheden om Company.info te positioneren bij een grote groep potentiele clienten. In de afgelopen vier jaar groeiden we ondanks -of wellicht juist dankzij- de economisch zware tijden met meer dan 45% per jaar. Gebruikers van Company.info weten dat zij met onze informatie beter voorbereid zijn. En daardoor kunnen bedrijven succesvoller zaken doen.”

Kuyf tot slot: “Met onze drie nieuwsmerken, de recente participatie in customer publishing bedrijf RedactiePartners en de overname van Company.info wordt de FD Mediagroep de meest vooraanstaande nieuws en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland”.

 

Bron: APS