KBvG heeft een dossier Valse berichten gepubliceerd om het brede publiek te informeren dat berichten die er bedrieglijk echt uitzien en afkomstig lijken te zijn van een gerechtsdeurwaarder, in werkelijkheid afkomstig zijn van criminelen die misbruik willen maken van de autoriteit van de deurwaarder.

Het KBvG dossier bevat ook een checklist en tips om vast te stellen of het bericht echt van een deurwaarder afkomstig is. En wat te doen als blijkt dat het een vals bericht betreft.

Syncasso ondersteunt dit KBvG initiatief. Helaas zijn wij een aantal jaren geleden zelf ook geconfronteerd met misbruik door middel van valse e-mails. We hebben daarvoor toen een communicatie-protocol ontwikkeld dat bij de eerste melding van misbruik geactiveerd wordt om hiervoor snel te waarschuwen via digitale nieuwsberichten en social media. Uitgebreider dan wat KBvG adviseert en gebruikmakend van ons grote bereik in digitale media. Tevens hebben we zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen waardoor onze website niet gekaapt kan worden door criminelen. Daarmee sluiten we misbruik niet volledig uit, maar we zijn er goed op voorbereid om snel te reageren mocht dat geprobeerd worden.

Klik op de onderstaande afbeelding om deze te vergroten en het hele document te zien.

Bron: Syncasso