Je denkt er misschien niet meteen over na. Maar deurwaarders spelen een enorm belangrijke rol bij incasso’s Het is dus ook helemaal niet zo gek dat ze verschillende toegevoegde waarde hebben in het volledige incassoproces. Is je interesse gewekt? En kom je daar graag net even wat meer over te weten, voordat je kiest voor een deurwaarder online zoeken? Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten van de rol van een deurwaarder tijdens het proces van een incasso.

Je kunt altijd vertrouwen op een specialist met erg veel juridische expertise

Deurwaarders hebben natuurlijk een erg grondige kennis van het Nederlandse rechtssysteem. Hierdoor zijn ze altijd goed op de hoogte van de procedures die gevolgd moeten worden bij incasso. Een deurwaarder die goed is getraind weet als geen ander de wetten en regels met betrekking tot schulden. Op deze manier kunnen dus ook meteen de juiste juridische stappen ondernemen om een schuld te innen. Ze zijn bekend met de relevante wetgeving waar je mee te maken krijgt gedurende het proces. Maar ze kunnen er ook nog eens voor zorgen dat het incassoproces voldoet aan de wettelijke vereisten. En dat maakt een professioneel incassobureau inschakelen ook weer net even wat makkelijker, aangezien je precies weet waar je gedurende het traject aan toe bent.

De deurwaarder is wettelijk bevoegd om de nodige maatregelen te nemen

Het hele traject is natuurlijk liever iets wat je niet mee wenst te maken in je carrière. Een incasso neemt behoorlijk wat tijd en energie in beslag en kan ook emotioneel veel met je doen. Maar wanneer een schuldenaar weigert te betalen, kan een deurwaarder namens de schuldeiser maatregelen nemen om de schuld te innen. Hier is een deurwaarder namelijk wettelijk bevoegd tot. Op deze manier kunnen deurwaarders dus beslag leggen op goederen, bankrekeningen bevriezen of andere dwangmaatregelen nemen om betaling af te dwingen. En dat bespaart jou weer enorm veel tijd.

De nodige onderhandelingen worden voor je uit handen genomen

Deurwaarders beschikken over een erg ruime ervaring op het gebied van onderhandelen met schuldenaars. Op deze manier kunnen ze proberen om een minnelijke regeling te treffen tussen de schuldeiser en de schuldenaar. Door deze regeling kan bijvoorbeeld een betalingsregeling worden getroffen. Dit kan voor beide partijen gunstiger zijn dan een langdurig juridisch proces. Deurwaarders kunnen ook advies geven aan schuldeisers over de beste aanpak voor het innen van schulden.

Bron: Lequal